torsdag 9 juli 2015

Nummer sextiofem - Sista sommarlovet del 1: Hemresan

Tämä kesä on viimeinen kesäloma, ainakin palkaton sellainen. Jatkossa kesät ollaan joko työttöminä tai nautitaan lyhyestä, mutta palkallisesta lomasta.

Kevään viimeinen tentti oli 4.6. torstaina, aiheena rikostekninen kemia. Kemia on tosi mielenkiintoista, mutta hirveän vaikeaa. Analyyttinen kemia perustui erilaisten analyysien ja laitteiden toimintaperiaatteiden ymmärtämiseen ja käytännön labraharjoituksiin. Tenttiin lukeminen meni huonosti, olin kipeänä viikon ennen tenttiä, ja vasta pari päivää ennen olin niin terve, että kannatti edes aloittaa lukemista. Sainkin jännittää viimeiseen asti, että meneekö tentti edes läpi, ja joudunko elokuussa tulemaan uusintaan. Onneksi se meni läpi, arvosana ei tietenkään ollut hyvä, mutta nyt on virallisesti 50% suoritettuna !!

Kävin keväällä täydentämässä kynäkokoelmaani, nyt on kuulaa ja geeliä ja tussia joka värissä ! Lisäksi paksu kemiankirja tuli helposti luettua tabletilta



Flunssaselfiet

Flunssaeväät, mainosten uhri

Fiilis



Photomultiplier tube





Fiilis 2


Tilastitiedettä, vanha kunnon TI-86 pääsi töihin

...Vaikkei näyttö enää olekaan ihan täydellinen

Fiilis 3

Vuoden 2005 maolikin pääsi mukaan tenttiin pitkästä aikaa.
Torstaina Grillasimme ja joimme viiniä, ja ensimmäistä kertaa rikoin lakia Ruotsissa, sitä typerintä, nimittäin pyöräillessä on sama promilleraja kuin autoilussa, 0.2

Perjantaiaamuna minulla oli pesutupa heti seitsemältä, jotta ehdin pestä ja kuivata petivaatteet ennenkuin isä tuli puoli yhdeksän aikaan hakemaan minua ja tavaroita Suomeen. Pakkasimme tavarat nopeasti ja kävimme brunssilla IKEAssa, ja pikaisen kauppareisusn jälkeen suuntasimme kohti Tukholmaa.

Parkkeerasimme auton Skeppsbrokajenille linnan taakse, ja kävelimme vanhaan kaupunkiin jätskille ja vaikka päivä oli tosi kaunis, vietimme silti osan sisällä, koska kävimme vanhan kaupungin Nobel-museossa. Museo on pieni, ja pääasiassa istuimme katselemassa videoinstallaatioita tunnetuista voittajista ja kuuntelimme 2014-vuoden voittajien haastattelut, vaikkakin pääsin kuuntelemaan Norjalaispariskuntaa livenä Uppsalassa
talvella =)






Näkymä Skeppsbrokajenilta


Gröna lund
Paikallinen penkkariauto, ruotsalaiset ylioppilaat ajelevat, ja monet ei-ruotsalaiset heiluttavat maansa lippuja autoista (Kuvassa Marokon lippu)

Laivassa söimme vielä buffassa, ja tällä kertaa sain kohtuulliseti nukuttuakin kun oli korvatulpat mukana (isä kuorsaa niin että kävi naapureita sääliksi) Turun päässä hain vielä kesäkämpän avaimet ennenkuin matka jatkui Tampereelle.

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar