söndag 27 december 2015

Nummer nittiosju - Snabbflytt och jul

Olinpas stressaantunut ja ärsyyntynyt edellisiä postauksia kirjoittaessa. No, nyt on joululoma ja yritän saada aikaiseksi hieman positiivisempaa tekstiä.

Opintojen kanssa kävi sitten niin, että jo viime keväänä sovin, ja syksyllä varmistin, lopputyö ("gradu")-paikan Tampereen yliopistolle, jossa siis teen viimeisen kurssini kevään aikana. Siitä syystä joululoman alku tarkoitti myös muuttokuorman kasaamista ja tavaroiden kuljettamista pysyvästi Tampereelle. R tuli kaverinsa kanssa hakemaan minua pakettiautolla. Jo aiemmin R oli ilmaissut huolensa tavaroideni mahtumisesta pakuun. Yritin sanoa, että huonehan on vain kahdeksan neliötä, joten vaikka se olisi lattiasta kattoon täytetty, mahtuisivat tavarat silti. R ei ollut vakuuttunut, joten latasin netistä ikeahyllyjen kokoamisohjeet ja luin niitä lopusta alkuun selvittääkseni miten kaapit puretaan.
Julen pesty häkki sai toimia alustana tavaralle



Olin lauantaiaamuun mennessä pakannut kaiken paitsi vaatteet, jotka oli määrä laittaa jätesäkkeihin jotka R toisi tullessaan. minä suojailin pöytälevyjä ja kiinnitin pöydänjalkoja yhteen, kun R ja T kantoivat tavaraa autoon. Koko ajan sain kuulla, että hankalaa on ja tiukkaa tekee. Alkoi hermostuttamaan ja täytyi mennä oikein itse ulos katsomaan, että onko se auto tosiaan täynnä, ja kyllä tämän ja tämänkin tavaran voi heittää pois. Alas tullessani huomasin, että auto on vasta puolillaan tavaraa, ja kun sanoin, ettei tässä mikään hätä ole, pojat siihen yhteen ääneen: "Muttakun laivalta pitää saada lonkeroo!"
Skeppsbrokajenin kuusi


Perkele.

Poikkesimme matkalla satamaan Barkabyn outletissa ja kävimme kääntymässä vanhassa kaupungissa ennen laivaan pääsyä. Suomen päässä jätimme huonekaluja isälle ja haimme Juliuksen mummolta hoidosta ennenkuin suuntaismme Tampereelle.

Muuttokaaos

Barkabypaita muuttokaaoksessa

Alkuviikon ehdin toimittaa viimehetken joululahja-asioita ennenkuin aatonaattona lähdimme ajamaan pälkäneelle R:n perheen vuokraamalle mökille. Aattona lähdimme mökitä mummolaan ja joulupäivänä taas pälkäneelle yhdeksi yöksi ennenkuin suuntasimme isälle tapaniksi. Teimme joulun pyhinä siis laajamittaisen pirkanmaa-kierroksen, ja ahdoimme jouluruokaa napaan joka välissä.

Muuten joulu oli aika perinteinen. Suklaata, lahjoja, ruokaa, sukulaisia, ruokaa, yhdessäoloa, ruokaa. Tässä lähes kronologinen kuvaoksennus.

 20.12. Tein pitkästä aikaa ruokaa. Melkein kahden vuoden kokkaamattomuus saa ihmeellistä huvitusta ruuanlaittoon

 22.12 Joulufiilis hakusessa

22.12

22.12. Joulupallot

23.12. Julen joulusisustus

23.12.

23.12 Tavoitteena on oppia taiteelliseksi lahjanpakkaajaksi. Ehkä ensi vuonna


Joululahjaksi toivoin uusia silmälaseja

 24.12. Aattoaamun aurinko

24.12. Jouluaamun maisema

24.12.

24.12. Savukala
23.12. Iltapala


24.12. OTA JULESTA KUVA

24.12. OTA VIÄ

24.12. Saatiin yks onnistunut

24.12. OTA MUSTA JA JULESTA KUVA

24.12. Kimi tietää joulupukkihomman

24.12. Koska siltä saa paketin

24.12.
24.12. Jouluyön hautausmaakäynti


24.12. Muistelupaikka

25.12. Kanelia riisipuurolla

26.12. Tapaninpäivä. Vielä jaksa

26.12.

26.12. Ellan ja Iitan joululahjat
Tänään raivattiin muutama tunti muuttokaaosta ennenkuin kyllästyttiin ja käytiin hakemassa vapaan lehmän kermaa köyhiin ritareihin. Ehkä mä oon nyt välipäivinä tosi ahkera kun R on töissä.

27.12. Porkkanalättyjä

27.12.

27.12.
K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar