tisdag 6 september 2016

Nummer 130 - Dator = jobb

Muistatteko sen ajan, kun lapsena ja nuorena oli siistiä olla tietokoneella? Koulun jälkeen istuttiin ensin osuuspankin (tms) hippokerhossa kasvattamassa virtuaalihippoja ja pelaamassa nettipelejä, ja myöhemmin mesessä kavereiden kanssa. Nykyään minulle tietokone tarkoittaa työtä. Se vahvistui erityisesti keväällä gradua kirjoittaessa, kun päivät ja illat istuin koneella gradun parissa, tietokone linkkautui tosi vahvasti työhön, ja vapaa-ajan surffaus alkoi tapahtumaan kännykällä. Siinä samalla blogiinkin kirjoittaminen jäi paljon vähemmälle.


Elämä rullaa toisaalta tasaisesti, toisaalta myös epävarmasti. Jotenkin naiivisti ajattein, että opiskelujen jälkeen rahatilanne ei enää ole ongelma, kun huonopalkkaisimmastakin työstä saa miltei kolminkertaisen summan opintorahoihin nähden. Olin muuten tosi väärässä. Joo, rahaa tietysti tulee hieman enemmän, mutta kuinka kauan? Näillä näkyimin vain noin kaksi kuukautta varmasti. Sen jälkeen tulot saattavat pudota opintotuen tasolle, eli työttömyyskorvaukselle. En halua aliarvioida suomen sosiaaliturvaa, onhan hienoa, että tulee edes sen verran rahaa, mutta ei se elämästä helppoa tekisi. En uskalla oikein käyttää nykyisiä palkkarahojani, kun hermoilen työtilanteesta ja tulevista opintolainan takaisinmaksuista (sitä on muuten todella paljon).

Tyhmä aikuisuus.

Toisaalta olen myös siinä onnellisessa asemassa, ettei ole opintolainan lisäksi muita velkoja, joten kaikki tulevat rahat menevät ihan vain elämiseen.

Olin viime viikolla seminaarissa Turussa. Oli kivaa olla akateemisessa tapahtumassa kuuntelemassa menestyneitä tutkijoita ja samalla nähdä vanhoja opiskelukavereita.

(Tosin onnistuin myös totaaliunohtamaan pankkikorttini pin-koodin, joka aiheutti älyttömiä vaikeuksia. Onneksi matkaliput oli ostettu etukäteen. Opinpahan, että käteistä täytyy aina olla mukana. AINA.)

Viime viikonloppuna oli kaverin vauvan nimiäisjuhlat. Hiusten kiharrruksessa on vielä opittavaa näköjään.

raivausoperaatio

Tämä verran vaatteita, kenkiä ja laukkuja meni tutun teinitytöille pengottavaksi. Heidän äitinsä lupasi vielä kuljettaa loput ensi- ja turvakodeille, joten toivottavasti ainakin suurin osa tavarasta meni muualle kuin roskiin :)

Jauheliha-couscous, yllättävä kombinaatio ja toimi!

Ohjeen mukaan se piti kääriä tortillamaisesti salaatinlehteen, se ei oikein ainakaan perus jääsalaatilla onnistunut

Iltakävelyllä (eli hakemassa irtokarkkia sokokselta)

ÄÄ SE ON RIKKI! tyhmä H&M-paita. ostin sen kesäkuussa, eli oli varmaan uusin paitani. hitto

Linja-autoasemalla odottamassa bussia turkuun

Hissiselfie hotellissa

...ja hotellihuoneessa

Taisin vähän innostua messupuolella :´´DD mut hei, PIPETTIKYNIÄ

Iltajuhlat ja kuulumisten päivitykset

Kahden päivän poissaolon jälkeen J tuli kiehnäämään sohvalle mun kanssa. Kuvasta päätellen se oli sen mielestä virhe :D
Iloinen synttärijule !

Kotitoimisto.
Nyt töihin.

Hejsålängee !
K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar