fredag 16 januari 2015

Nummer fyrtiotre - Deadline Schmeadline

Keskiviikkona olin päättänyt pysyä pois kämpiltä mahdollisimman pitkään, kissan takia. Aamulla koululla oli debatti, jonka jälkeen saimme vilkaista kokeitamme. Koululta kävelimme syömään Västgötaan, jossa kulutimme aikaa useamman tunnin, kaikilla kun oli kotona edessä raportit. Muut lähtivät kotiin ja minä kävelin kaupunginkirjastoon tekemään apuraha-anomustani. Sain kuin sainkin minimisivumäärän täyteen, ja olin itsestäni niin ylpeä, että menin vähän ostoksille. Nyt olen kuitenkin tuhlannut niin paljon olematonta rahaa, että kaikki kivat alevaatteet jäivät kauppaan ja jatkoin matkaa bussilinjojen palvelupisteeseen rautatieasemalle. Olen onnistunut alle viikossa sekoilemaan korttini kanssa niin paljon, ettei uskoisi minun omistaneen bussikortin ongelmitta monta kuukautta.

Ensimmäinen ihmetys oli, kun tulin bussilla Arlandasta. matka maksaa 60 kr. Bussikorttini ei jostain syystä toiminut ns. peruslukulaitteessa, joten kuski laittoi sen omaan lukulaitteeseensa ja sain kuitin reissusta. Arlandasta tullessa pääsee vaihdolla kaupungin busseihin kahden tunnin ajan. Jatkaessani keskustasta kaupungin bussiin, leimasin normaalisti korttini ja siltä veloitettiin kertamaksu ! Kuulin sitten palvelupisteessä, että minun olisi pitänyt näyttääkin kuittia, joka olikin matkalippu. Asioita joita kukaan ei selitä eikä todellakaan tule mieleen.

No, seuraava ihmetys oli, että huomasin kortillani yhtäkkiä olevan 28 kr. Jos alkusaldo on 200, ja matkat maksavat 60/20 kr, on tuollainen summa minun ymmärtääkseni mahdottomuus. Palvelupisteessä selvisi, että vaihdon sijaan (lähdin koulusta, hyppäsin puolivälissä pois, kävin kaupassa ja luulin jatkavani vaihdolla) minulta olikin veloitettu nuorisolippu, 12 kr. Tämän luulen johtuneen siitä, että maanantaina bussit kulkivat miten sattuu, kun oli liukasta. Ne jäivät mäkiin kiinni, jopa kun ne yrittivät kiertoreittejä, joten pysäkillä oli monta innokasta matkustajaa, ja ehkä edellämenijä oli sekoillut jotain, jonka minä sitten leimasin. Sain lomakkeen, joka pitää täyttää ja kuitit matkoista. Eihän tämä nyt montaa kruunua ole, mutta kun kuukausimatkustaminen on muutenkin kallista, niin periaatteesta en halua maksaa yhtään enempää.

Koska sain entisestä typaikastani henkilökohtaisen deadlinen, minun pitää ilmoittaa jatkosta jo helmikuun loppuun mennessä. Lähettelin työhakemuksia koko eilisen. Minua harmittaa hirveästi tämä ehto, koska minään aiempana vuonna ei ole tarvinnut näin aikaisin tietää jatkosuunnitelmista, ja nytkin tämä koskee vain minua. Pidän tosi epätodennäköisenä, että saan tietää mistään kesätyöpaikasta helmikuuhun mennessä, ja vaikka edellinen työpaikka on ihan ok ja työkaverit kivoja, se ei ole oman alani työtä, jollaista ehdottomasti haluaisin näin opintojen loppusuoralla.

Keskusrikospoliisin labraan ei pysty suoraan laittamaan hakemuksia, tai itse en ainakaan löytänyt kenenkään nimeä, joten laitoin valtiolle.fi-sivuston kautta avoimen hakemuksen labratöihin. Hain töitä tänä vuonna kiinnostavien firmojen sivuilta enkä työpaikkailmoitusten kautta. Tietämykseni oman alan työpaikoista eli ihan firmojen konkreettisista nimistä on aika huonoa, ja etsimiseen kuluu paljon aikaa.

Vaikka apuraha-anomus tehtävänä on ihan pyllystä, löysin kuitenkin itseäni kiinnostavan aiheen. Ideana on, että meille annettiin kolme erilaista artikkelia, ja meidän kuuluu valitsemamme artikkelin pohjalta keksiä tutkimukselle jatkoa ja tehdä tätä uutta tutkimusta varten rahankerjuukirje. Valitsin artikkelikseni Nature Geneticsissä julkaistun aiheen, joka todistaa Y-kromosomin vaikutuksen syövän suppressiogeeneinä, ja kuinka osalla miehistä iän myötä alkaa kadota Y-kromosomeja. Tätä oli tutkittu verestä, ja minun tutkimukseni perustuu samaan tutkimukseen siemennesteestä, sillä ns. sekanäytteiden tunnistus raiskauksissa perustuu Y-kromosomin läsnäoloon, jotta miehen ja naisen DNAt pystytään erottamaan. Löysin WHO:n sivuilta lähes kolmesataasivuisen kirjan, joka käsiteli siemennesteen keräystä ja analysointia, kaikkea sitä :D
Tämän projektin deadline on tänään, siksipä tämä olikin mainio aika tulla tarinoimaan tänne :D Sunnuntaina on seuraava palautuspäivä, ja maanantaina on projektikurssin lähijakso. Viikonlopun aikana olisi hyvä ehtiä tekemään projektisuunnitelmaa vähä tarkemmin, jota pääsee heti ensi viikolla tosissaan aloittamaan.

Joulun aikana ihastuin avokadoihin, pari vuotta muita jäljessä. Olin ajatellut sitä maailman turhimpana hedelmänä, koska se ei ole makea ja se on rasvainen. Mielestäni hedelmiä syödään juurikin niiden makeuden ja keveyden takia. Toisaalta maku onkin yllättäen aika hyvä, ja löysin mielenkiintoisen ohjeen, missä avokado muusataan, sekoitetaan raejuuston ja lisätään vähän mausteita ja soosi pistetään esim ruisleivän päälle. Eikös se jo ole täyttävää ja kevyttä perus voi-juustokomboon verttuna? Eilen tyydyin salatatiin taas, ja kyllä sillä yllättävän hyvin pysyi nälkä.

Pitäisi oikeasti alkaa laittamaan ruokaa ihan päivittäin, aikuiset kuulemma tekee niin.

Tietokoneeni alkaa vetelemään viimeisiään, tämä on kuitenkin lähes neljä vuotta vanha. Päätin aikoinaan, että seuraavakin koneeni olisi VAIO, mutta sitten kävi niin, että vuosi sitten SONY lopetti tietokoneiden valmistuksen ja VAIO myytiin Japaniin, jossa niitä taidetaan tehdä kotimaan markkinoille. Eli ei VAIOa. Eilen googlettelin myös tietokoneita, ja aloin harkitsemaan Asuksen Zenbookkia, vai mitä ne nyt on, sellaista ohutta, kevyttä jossa on superakku. Tai, omani taitaa painaa lähes kuusi kiloa, joten mikä vain taitaa olla kevyt tämän rinnalla. Olen myös miettinyt, että pitäisikö yrittää seuraavaksi hieman pienempää konetta, sellaista 13 tuumaista. Tämä omani on n. 15", ja olen tottunut tähän, koska tässä on sormilla liikkumavaraa kun kirjoittaa, ja se tuntuu "oikealta tietokoneelta", mutta ei se kaksi tuumaa ehkä hirveän paljon olisi. täytyy kokeilla.

Niin ja tietty löysin myös Vuittonin kotelon sille koneelle, maksaisi vähintään saman verran kuin tietokone, joten VAIOn pitää kestää vielä varmaan vuosi että saan rahat kasaan :D

Ja koska ulkonäkökin on tärkeä, unelmieni tietokone näyttäisi jotakuinkin tältä:

Nykyinen koneeni on hopeanharmaa, ja tykkään väristä ja valkoisista näppäimistä tosi paljon, tuo ylläoleva olisi myös VAIO, tosin muutaman vuoden vanha.

2012 Asukselta tuli Zanbook värissä rose gold
Mutta tämähetkisen unelmakoneeni uskaliain väri on hiekkametalli. Ehkä sitten kun olen saanut rahat kasaan, on värejä enemmän, tai sitten tuo läppärin personointi on "so 2012"
.Kävin pari päivää sitten ostamassa halpoja irtokarkkeja Pressbyrånista. Ja niiden edullinen hinta selvisi. En tiedä miltä vuosisadalta nää käsiin murenevat karkit oli.
Bounty o Twix, varsogoda



Noniin, eiköhän siinä ollut tärkeimmät tähän hätään. Pommitan Facebookkia ja Instagramia pupukuvilla koska on kauhee ikävä JPtä. Tässä vielä blogiinkin favoriter i repris! (tai ei)










K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar