torsdag 7 januari 2016

Nummer nittionio - Dom som inte kan, dom lär

Uuden vuoden jälkeen kävin lääkkeessä, ja sain harvinaisen hyvät tarjoilut, mehua ja keksiä siitä ilosta että istun pari tuntia kanyyli kädessä. Välipalat on kai lähinnä tarkoitettu toimenpiteeseen tulijoille, jotka joutuvat viettämään polilla pitkään, mutta en missään nimessä valita ! Samoihin aikoihin tuli talvi, ja olen ahkerasti käyttänyt snapchatin lämpötilaominaisuutta kuvissa, kun on niin modernia.

Huomaa, että voima on ruotsiksi kanel.


Kiharsin muuten tukkani. Jäljellä todistettavasti yksi kiekura.
Kävin myös äidin ja Kimin kanssa sydänkontrollissa, jossa se sai taas lisää lääkkeitä ja palkinnoksi ylöjärven Hööksistä uuden talvitakin, josta on varmasti näillä pakkasilla hyötyä. Kimi itse ei ollut yhtään innoissaan ihanasta verikokeen jälkeisestä pinkistä sydänsiteestä eikä sen puoleen uudesta takistakaan.



'
Loppiaisena pistin jouluvalot kaappiin ja laitoin keittiön ikkunaan muuttosiivouksessa löytämäni tuikkukupin.




 Säät vaan kylmenevät ja tänään odottelin puoli tuntia bussia pysäkillä, kun niitäkään ei oikein aamulla oltu saatu liikkeelle (Tosin rautatieaseman läpi kävellessäni kun katsoin että helsingin junat ovat 5 tuntia myöhässä, totesin ettei muillakaan ole helppoa). Luulin että vaatetta oli tarpeeksi. Ei ollut. Jule saattaa R:ää joka aamu töihin ja tänä aamuna kun lähdin aikaisin, myös minua, ovesta ulos sohvalla.



Menin kirjastoon lukemaan tenttiin, tulin kotiin vähemmän tieteellisten kirjojen kanssa. Varsinkin "Muukalainen rantaruotsissa" joka kertoo humoristisesti österbottenista ja sen elämästä, on luettava heti tentin jälkeen =)

Piti käydä Sokoksella lataamassa bussikortti. Unohdin, ja ostin sen sjaan aletavaraa, sain kuitenkin 20€ kulumaan johonkin. R joutui hakemaan minut kirjastosta kotiin.
viikko sitten serkkuni L soitti minulle. Ei liikaa yleensä soitella, vaan se on yleensä siskoni E:n kanssa, ja minä taas L:n isosiskon R:n kanssa, joten olin vähän ihmeissäni.

Asiana oli, että se aikoo hakea AMK:hon opiskelemaan, ja haluaa apuani pääsykokeisiin. Mua vähän kauhistuttaa, koska vaikka itse tein aikoinani insinöörilinjan pääsykokeen, eikä se ollut kovin vaikea, näin 7 vuotta myöhemmin alkeellisimmatkin matikkasäännöt ovat hukassa. Soitin isälle ja kysyin mitä on -5x/-5x. että näin. No, kyllä sitten sain kahlattua yhden pääsykokeen läpi, saaden kaikkiin tehtäviin ratkaisut  (tai no, kaikkiin paitsi viimeiseen. MIKÄ ON LUKUKOLMIKKO?!?!, joku moderni matikan osa-alue jota minun nuoruudessani ei opetettu?) mutta tämä tulee vaatimaan minultakin aika paljon. Kaiken muun hyvän lisäksi L valmistui pari vuotta sitten amiksesta, jonka jälkeen se on ollut intissä ja töissä, joten senkin opiskelut ovat parin vuoden takainen ysiluokka.

Käskin sen ostamaan laskimen ja Maolin taulukkoirjan, ja fysiikan kertauskirjan ja opettelemaan äkkiä voimasta, sähköstä ja lämmöstä kaiken. Saa nähdä kuinka pitkälle se pääsee yksikseen :D

Lainasin vähän itsellenikin kertausmateriaalia

Taulukkokirjani on aika kulunut, ja vanhassa Texas Instrumentsissa on niin paljon kuolleita pikseleitä, ettei numeroista enää saa oikein selvää. En myönnä paniikkiani serkulle. Vielä
KKK = K^3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar