torsdag 26 februari 2015

Nummer fyrtioåtta - Kalla och blöjtårta

Sunnuntaina tulin takaisin Ruotsiin. Lento lähti jopa ajoissa ja tuli lahden yli sellaisessa myötätuulessa, että kone joutui liitelemään Arlandan yllä hetken ennen kuin sai laskeutumisluvan. Koneesta katsoen Arlandan seutu oli aivan valkoinen ja pilvien päällä oli kauniin punainen taivaanranta auringonlaskun aikaan. En riktig höjdare siis. Vaikka täällä tulee aikaerosta johtuen pimeä hieman aikaisemmin kuin suomessa, on kevät pidemmällä ja aamupäivällä paistaa aurinko kirkkaasti, olen mielelläni kävellyt ainakin toiseen suuntaan muutaman kilometrin matkan, se on tietty hieman hitaampaa, mutta en ole vielä jaksanut paneutua pyöräni kaivamiseen horroksesta. Se on ollut koko talven ulkona ja viimeksi kun marraskuussa yritin lähteä sillä, oli toinenkin lukko ruostunut jumiin. Nyt valitettavasti U-lukko, jota ei helpolla saa edes poikki.

Sunnuntaina kävin kaupassa hakemassa jääkaapintäytettä ja muuten olin samanlaisessa matkauupumuksessa kuin ennenkin. Ihmettelin ennen lähtöä juuri sitä, ettei ole väliä lähteekö kone myöhään illalla vai iltapäivällä, koska koko päivä menee jokatapauksessa lähtökuopissa.
Googletus: Healthy snacks. Hyvää ja yllättävän täyttävää !

Maanantaina purin laukut, ja koska täällä piti alkaa eteisremontti maanantaina, oli vuokraemäntä tyhjentänyt eteisen kaikesta tavarasta. Valitettavasti remppasetä sairastui influenssaan ja remontti viivästyy tuntemattomaksi ajaksi. Minulle tämä tarkoittaa, että kaiken muun tavaran lisäksi huoneeseen pitää nyt mahtua kengät, takit ja kaulahuivit. Onneksi suurin osa tavarasta on Suomessa, eikä paksuimpia toppatakkeja enää edes tarvitse, säilytysratkaisut vaan ovat monen tavaran kohdalla luokkaa lattia.

Lounaan jälkeen menin koululle kirjoittamaan. Tosin kavereiden näkeminen kuukauden tauon jälkeen aiheutti kirjoittamisen siirtymisen taka-alalle ja tapaamisen painottumisen juoruiluun. Suunnittelimme vielä babyshowereita ja illalla kävimme yhdessä ruokakaupassa, jonka jälkeen menin ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen jumpalle Friskikseen. En edelleenkään tykkää hirveästi salista, jossa miehet eivät meinaa saada mitään tehtyä kun pitää tuijottaa jokaikistä trikoihin pukeutunutta naista, ja kaikkiin lämmittelylaitteisiin ja välineisiin joutuu jonottamaan. Ainoat järkevät ajat salille ovat kuulemma lounasajat. Menin jumppaan, joka pidettiin ns. isossa salissa. Saliin mahtuu 200 jumpparia ja ohjaaja seisoo salin keskellä. Jumpassa oli musiikki ihan liian kovalla, eikä ohjaaja puhunut mitään koko tunnin aikana, lähinnä karjahteli muutaman kerran jos piti vaihtaa liikettä.

Tiistaina viimeistelin "Baby Bet"-kortin, johon olin facebookissa kerännyt halukkailta luokkalaisilta arvaukset vauvan mitoista ja synytymäpäivästä, jonka jälkeen lähdin kaverin luo valmistelemaan juhlia. Meitä oli neljä valmistelemassa, ja olin ns. askarteluryhmässä tekemässä vauvakakkua, tämä sopi minulle oikein hyvin, koska ruuanlaittotaitoni ovat olemattomat :D


 Vaippakakkua ei kukaan meistä ollut ennen tehnyt, mutta minun ja norjalaisen yhteisgooglettamisella löysimme mielestämme paljon tarpeellisia ohjeita. Vaippoja ostimme kaksi pakettia. Yhden Pampersin New Baby-paketin, 4-9 kiloiselle ja koska vaipat olivat ruotsalaisen mielestä turhia ja kalliita, toinen oli ICA basic vaippoja 3-6 kiloiselle. Yhteensä 50+65 kappaletta muistaakseni. Pyöritellessäni vaippoja rullalle, eron halpojen ja kalliiden vaippojen välillä kyllä huomasi. ICA-vaipat olivat paksumpia ja muovisia, toivottavsti ajavat kuitenkin asiansa. Keskelle laitoimme tueksi litran muovipullon (tyhjänä) ja alle kaksi pahvilevyä, jotta kakkua pystyi kantamaan.


 Kakun kolme kerrosta kiinnitettiin ensin lahjanauhalla ja päälle laitettiin erivärisiä satiininauhoja, ja niihin kohtiin, missä kerrosta ei saatu pyöreäksi, mikä oli muuten yllättävän vaikeaa, laitettiin hoitovoiteita.





 Pupulla oli kakunkoristeena vähän ahdasta, koska rullallinen sellofaania ei oikein riittänyt. Kortit, kosteuspyyhkeet ja vaippapussit pääsivät omaan koriinsa. Norjalainen oli käynyt Hennesistä ostamassa myös pienet pingviinitöppöset ja pinkin hius/päänauhan, joka laitettiin pupun päähän.


 Pöydällä olevat lahjakortit olivat sisällöltään erilaisia aputarjouksia, kuten vauvan vahtimista, kokkausta ja siivousta.





 Menyyssä oli pizzaa ja suklaakakkua, myös se vauvateemoitettuna marsipaanikuvalla.

Yritimme välttää mitään ihmeempää ohjelmaa, mutta pidimme pienen "vauvanruoanmaistelun" eli ostimme muutaman vauvanruokapurkin, peitimme etiketit ja pistimme pariskunnan maistelemaan niitä


Eivät olleet ilmeistä päätellen mitään makuelämyksiä

Ilta sujui tosi hyvin,paremmin kuin uskalsin toivoa, ja vaippakakun sisältökin oli onneksi juuri sitä, mitä äiti ei vielä ollut ehtinyt ostaa !

Valmistelussa pääpuheenaiheena oli naisten hiihto. Muut olivat olleen viikonloppuna Falunissa hiihtoa katselemassa, ja kun Norjalaisten suksi ei luistanut ja Kalla vei kullan, oli muilla Norjalaiselle kuittailemista :D
Itsehän en ollut katsonut koko kisaa...

Eilen alkoi kansallinen bokrea, tapahtuma joka kattaa kaikki edes vähän kirjoja myyvät paikat kirjakaupoista marketteihin. Ruotslainen oli mennyt hamstraamaan kasan kirjoja ja tuli sitten kanssani eläkeläisspinningiin. Se oli ensimmäinen spinningtuntini moneen vuoteen, mutta kivaa oli ja hiki tuli, oli kiva aloittaa vähän kevyemmällä tunnilla, vaikka spinningissä on tietty se hyvä puoli, että rankkuutta voi itse säädellä.

Tänään olen ruokakaupassa käymisen lisäksi lähinnä koomaillut enemmän kuin kirjoittanut. Kohta lähden kaupunkiin juorukahville, eli fikalle. On kiva kun melkein kaikilla on nyt luentovapaata, norjalaista lukuunottamatta, joten muillakin on tarve päästä kotoa vähän tuulettumaan.

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar