söndag 1 maj 2016

Nummer 116 - Vårväxt och mera hår

Olen joka kevät innostunut jonkinlaisesta kasvattamisesta. Ostan multaa ja kukkia tai siemeniä, puuhastelen hetken parvekkeella sotkien sen, ja parin viikon sisään huomaan jonkun virheen jonka takia koko homma kusee, ja hylkään koko idean antaen rehujen kuolla purkkeihin, jotka R heittää roskiin joskus loppukesästä.

NO

Nyt on taas se aika. Tai oikeastaan se aika oli jo yli viikko sitten. Mummolla käydessäni se antoi mukaani muutaman orvokintaimen. Istutin ne parvekkeelle (heti kun muistin.. eli muutaman päivän päästä) Eivät näyttäneet yhtään iloisilta. Surpupat. Siellä ne ovat majailleet kohta kaksi viikkoa. Niitä täytyisi ehkä kastella kohta.

Samaan aikaan orvokkien kanssa tein siementestin, sillä Julen tiputettua yksi pellavansiemen juomakuppiinsa se oli alkanut itää. Päätin idättää niitä hieman useampia, ja pistin pellavansiemenet yhdessä paahdettujen ja suolattujen kurpitsansiementen kanssa multaan ja parvekkeelle. R kehtaa väittää että kurpitsat eivät ala kasvamaan paahtamisen jälkeen.

Viikon ne olivat parvekkeella, eikä mitään tapahtunut. Aloin jo epäilemään, että olin nähnyt harhoja sen Julen idättämishomman kanssa, eivätkä ne edes voi kasvaa. Sitten keksin että yöpakkaset ja yleinen huhtikuinen lumisade eivät ehkä innosta pellavaa kasvamaan, joten otin ruukun tiistai-iltana sisälle ja laitoin ikkunalaudalle.

Kappas kun keskiviikkona oli jo pienet vihreät miehet mullassa ! (Siis mä en oikeasti tiedä miksi niitä siemenistä puskevia juttuja edes kutsutaan.)

Juu että bioalaa opsikelleena voin kertoa että hyvin on hallussa tää kasvipuolikin.


Madoiltahan nuo näyttää.
Käskin R:n kuvaamaan tämän päivän kampaustani.






Huomaa, että Gradua pitäisi vääntää.

Ohjaajani tarkasti introni, ja sitä pitäisi jäsennellä ihan eri tavalla, ja muokata kaikkea. Intron ja materiaali&metodit osuuden olen saanut pääpiirteittäin valmiiksi. Joitain juttuja voisin lisätä tuloksiin ja diskussioon, mutta viralliset, kunnollisella QIIME-ohjelmalla tehdyt tulokset eivät ole vielä valmistuneet, joten edelleen jännitän onko mikään onnistunut.

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar