torsdag 19 maj 2016

Nummer 121 - Är du generad? aka röd som en tomat

Ajattelin vähän kirjoittaa ihostani.

Minulla ei ollut ikinä mitään suuria ongelmia ihoni kanssa. Teininä oli toki kohtuullisesti finnejä, ja vielä nuorena aikuisena, kun ratsastin päivittäin, oli otsani kypärän alta pieniä näppylöitä täynnä.

Kahdeksantoistavuotiaana söin antibiootteja ja aloitin e-pilleirt joten finniongelma ratkesi lähes heti. Ei ihoni mikään täydellinen ole, huokoset näkyvät hyvin nenässä, mustapäitä on siellä täällä, ja se pakollinen kerran-kuussa-finnikin ilmestyy aina ajallaan.

Silti käytän paksuja ja peittäviä meikkivoiteita ja laitan usein päälle vielä meikkipuuteriakin. Miksi? Koska punastun äärimmäisen herkästi, ja ihoni on aika punertava aina. Lisäksi allergian ja niistämisen takia nenäni punoittaa, eikä meikkivoide oikein kestä niistämistä, joten pahimmillaan näytän petteri punakuonolta. Siksi käytän nykyään maskeeraajien käyttämää vahamaista tattoo coveria nenääni, koska se pysyy useammankin niistämisen ja nenän pyykimisen.

Yritin löytää kuvia itsestäni ilman meikkiä, mutta känykkä poistaa tosi tehokkaasti punaisuutta, joten kauhean hyvin tämä ei tilannetta esitä



Käyn lähes aina suihkussa illalla, koska suihkunjälkeen naamani on ihan punainen. Alla olevassa kuvassa vähän kontrastia siihen, miltä "oman ihoni" värinen meikkivoide näyttää punaisessa ihossa. Kuva on niiltä harvoilta aamuilta kun jouduin käymään suihkussa ennen meikkaamista.


ero kaulan ihoon on aika selkeä, vai mitä?

Aamuisin joudun peittävän meikkivoiteen (minulla MACin Studio sculpt herkälle ja kuvialle iholle) päällä käyttämään vielä vihreää, punaisuutta hävittävää voidetta. Näissä kuvissa (yllä ja alla) nenässäni on muuten tuota tattoo coveria, se on vähän vaaleampaa, joten sen päälle menee vielä rasvainen meikkivoide (Grimas)

Periaatteessa ärsyttää, kun kuivan ihon meikkivoiteet ovat tosi kevyitä, ihan kuin kuvia iho ja täydellinen iho olisivat sama asia, MAC mukava poikkeus tähän, vaikka sen sävyt eivät ihan täydellisesti sovi itselleni, vaan niitä pitää sekoittaa. Myöskin harhaluulo siitä, että vain finniset ihmiset tarvitsevät peittävän meikkivoiteen, on mielestäni höpöhöpöä, kasvoissa on niin paljon muuta kuin finnit, mitä halutaan peittää.

Jaaha, Ei muuta,
K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar