tisdag 8 november 2016

Nummer 137 - Loppisfynd

Kadun toisella puolella uudesta asunnostamme on Bonus-kirppis. Yksi Tampereen suosituimmista kirpputoreista. Joskus harvoin, kun olen tullut bussilla töistä sellaiseen aikaan, että kirppis on vielä auki, olen miettinyt käymistä. Olen kuitenkin aina vakuuttanut itselleni, että suosittu kirppis keskustassa on ahdas ja kallis, ei kannata.

Kuukausi sitten olimme käymässä Uuraisilla huutokaupassa, siellä myytiin Riihimäen lasin vanhaa säilöntätölkkiä. Siinä ei ollut enää kantta, eli ihan täydellinen se ei ollut, mutta olen sellaista halunnut. Huutokauppakeisarin huutokauppa on niin suosittu, että purkin hinta kohosi melkein 30:een euroon, se oli enemmän kuin olin valmis siitä maksamaan. Kuulin kuitenkin kaverilta, että hän oli ostanut vastaavia purkkeja juurikin Bonus-kirppikseltä, ja toiselta isolta Tamperelaiskirppikseltä.

Niinpä kun tänään poikkeuksellisesti lähdin ajoissa töistä, poikkesin uteliaisuuttani Bonuksella. Minulla oli aika vähän käteistä mukana, ja juuri silloinhan löytää eniten ostettavaa! Riihimäen lasin ja Karhulan lasitehtaan lasipurkkeja oli useammassakin pöydässä, tosin ilman kantta kaikki. Päätin kuitenkin 12 eurolla kotiuttaa kolmen litran karhulan keittiöitölkin, ja hymyilin turhankin leveästi koko sadan metrin matkan kotiin :D



Bonuksella oli itseasiassa paljonkin vanhaa suomalaista lasia, varmaankin juuri huutokauppakeisarilla on vaikutusta siihen , että ihmiset ovat havahtuneet omistavansa arvokasta tavaraa! Tuo keittiötölkkikään ei varmasti ole edes uutena ja kannellisena maksanut montaa markkaa, mutta nyt niistä kaikista pyydettiin eri pöydissä melkein 20 euroa.

Katselin myös sillä silmällä Riihimäen lasin muotoilijan, Nanny Stillin Tupru-lautasta (70-luku, 3€) ja Harri Koskisen (sen joka block-lampun muotoili) HALO-tuikkukuppia (1999, 7€). Ne jäivät kuitenkin ostamatta, koska rahaa oli niin vähän.
Tupru-lautanen, Lähde:designlasi.com

HALO-tuikkukuppi. Lähde: astiataivas.fi
Nyt kun kirjoitan näistä, oikein harmittaa, että jäi ostamatta :D

Ostin kuitenkin jotain jouluun sopivaa, nimittäin Iittalan suunnittelija Jorma Vennolan 80-luvulla tekemät kuusi-tuikut. Kaksi tuikkua oli vitosen, eli tosi edullisia, ja aika ihanat tähän talvisäähän !



Bonus-kirppis oli suomalaisen muotoilun ihailijalle kyllä aika aarreaitta ! Näihin kolmeen vanhaan suomalaiseen lasiin meni siis rahaa yhteensä 18€. Minusta oikein sopiva hinta :)


Ainiin, ostin myös Krister Ehrlundin uuden "Minimalistinen Tampere"-julisteen (Påster) jonka laitoin ikean simppeleihin kehyksiin. Se sopi oikein hyvin julen nurkkaukseen. Ehrlundilla on myös Turku-aiheisia julisteita, myös ne tosi kivoja!
K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar