tisdag 18 november 2014

Nummer trettiosju - Att skaffa kanin

Koska kanilla on huomattava rooli tässä blogissa, ajattelin valottaa meidän elämää kertoen samalla kanin hankinnasta.

1. Kanin ostaminen:

Asu lemmikkitaloudessa pienenä. Kinua kymppiveelahjaksi äidiltä marsu, koska se on sopivan pieni että se suostuu siihen (et saa koiraa etkä ponia, kamoon) sitäpaitsi sillä on itselläänkin ollut marsu. Tule kotiin kahden kanssa, koska sen marsun siskokin tarvitsi kodin. Roiku kaikki vapaa-aika erinäisillä talleilla ja ole maailman onnellisin kun teini-iässä perheeseen tulee koira. Muuta opiskelemaan ja ahdistu tyhjästä asunnosta ilman eläintä. Aloita poikaystävän ylipuhuminen, että ostettaisiin marsu. Vastaanota ehdoton ei, koska ne on rottia. Poikaystävä ehdottaa kania, älä innostu koska kanit ei pidä ääntä. Eläimentarpeen käydessä tarpeeksi suureksi googlaa mahdollisimman paljon marsun näköinen kanirotu, opiskele kaneista ja ajata poikaystävä lähimmälle kanikasvattajalle.

2. Kanin säilyttäminen:

Laita se kani marsujen vanhaan häkkiin, koska se on tarpeeksi iso. Ole tyytyväinen koska kani pärjää yksin viikonloput niin voit reissata, ja kesäksi voit laittaa sen asumaan talliin karsinaan, koska se kestää kylmää paljon paremmin kuin esim marsu. Saa kanille myös tuttujen kautta villieläinturvallinen ulkohäkki jossa niiden kani on asunut. Päädy reissaamaan aina kanin kanssa ja nukkumaan sen kanssa samassa sängyssä. Kani ei tule ikinä käymään lähelläkään tallia, paitsi tarpeeksi lämpimällä siinä ulkohäkissä kesäisin, mutta se ei ole siellä ikinä sateella tai tuulella tai liian kuumalla.

Kania pitää pitää vapaana aina kun on kotona, ja häkissä kun on pois, paitsi jos se ei suostu menemään häkkiin tai jos poikaystävän mielestä se on jo iso poika eikä siksi joudu häkkiin. Silloin kun saat kanin häkkiin, sydämeesi sattuu katsoa sen murjotusta häkin ovensuussa .



3. Kanin ruokkiminen:

Osta kanille ruokakippo, jonne laitat desin sitä kaikista kalleinta eläinkauppapellettiä desin päivässä. Lue myöhemmin että minikanille riittää 1/8 desi, et raaski silti vähentää. Osta kivoja minikippoja hedelmille ja vihanneksille. Älä kuitenkaan käytä niitä koska kani syö sun kanssa samat hedelmät ja vihannekset, halusit tai et. Kani myös juo sun vesilasista, joten juomapullon lisäksi sille on hankittava oma vesikulho, jonka vettä pitää olla kokoajan vaihtamassa koska se sotkee.

4. Kanin opettaminen

Opeta kanille ei, voit opettaa sen ihan miten vaan, ja se tottelee jos huvittaa. Päädyt kuitenkin huutamaan kurkku suorana pahojaan tekevälle jänölle, jota ei kiinnosta. Voit myös opettaa sen tulemaan luokse tarjoamalla herkkuja. Se ei kuitenkaan muista niitä käskyjä kun luoksetulemisesta olisi jotain hyötyä, esim se häkkiin saaminen.

5. Kanin kuljettaminen:

Hommaa pehmeä koiran lentolaukku, joka näyttää urheilukassilta. Sen avulla voit huomaamatta kuljettaa kania (jäniksenä) junassa, bussissa, metrossa, laivassa ja ruokakaupassa. Älä kuitenkaan käännä vahingossa kassia verkkopuoli eteenpäin kassalla. Kassatäti ei tykkää. Lentolaukkua on myös helpompi kantaa kun kovaa lemmikkikoppaa. Näin on helpompi mennä kanin kanssa joka paikkaan.

6. Talon kaniturvaaminen

Ennen kuin kani tulee, käy innokkaana IKEAssa ostamassa kaikenmaailman pidä-lapsi-turvassa-vempeleitä pistorasioihin ja johtoihin. Ja huomaa ettei kania kiinnosta. Muuta ja jätä uuteen kämppään suojaukset laittamatta. Silloin kania alkaa kiinnostaa. Huomaa että kanisi on reviiritietoinen siivoushullu joka siirtää kaikki johdot pois tieltään, hampailla, varsinkin jos ne ovat sen edessä tai reviirillä (lue: sängyssä) Ota tavaksi ostaa tasaisin väliajoin uusia latureita ja pidä pari varastossa. Samoin kuulokkeiden kanssa. Opettele sähköjohtojen perusteet, jotta osaat korjata kalliimmat johdot, esim tietokoneen latauspiuhan, itse. Vaihda hiiri langattomaan ja ihmettele kuinka olet ikinä voinut elää ilman sähköteippiä.



Opi myös että yöpöytä ei ole kaniturvallinen alue, älä jätä sille foliota, hedelmäkarkkeja tai kiivinkuoria. Jos heität roskiin jotain voimakkaasti tuoksuvaa, kuten ne kiivinkuoret, solmi pussi, koska kani muuttuu tarvittaessa MacGyveriksi ja raivaa tiensä sille roskapussille. Pidä pikavalinnassa vähintään yksi eläinlääkäri(ksi opiskeleva) kaveri, jolle voit pistää paniikkiviestejä niiden hedelmäkärkkien ja folioiden jälkeen.

7. Kanin sairaudet.

Lue kanin sairauksista netistä ja keskustelupalstoilta, löydä oireet kanistasi, panikoi ja ota yhteyttä siihen eläinlääkärikaveriin. Muista, että kanisi luultavasti satuttaa itsensä juuri silloin kun olet itse poissa ja kani hoidossa. Kuuntele silloin mummon kaverin kaimalta mitä kanille sattui, soita nyt oikealle eläinlääkärille ja varaa paniikissa aika. Eläinlääkärin vastaanottotiskillä oleva, joka kuuntelee rikkinäinen puhelin-tarinaasi sanoo luultavasti pahimman mahdollisen skenaarion, jolloin olet varma että kani kuolee kohta. Pistä poikaystävä hakemaan kani kotiin hoidosta ja totea, että varvas on tulehtunut. Kun kani herättää aamuisin kurisemalla päälläsi ja pissimällä sänkyyn, vie se kastroitavaksi. Kun se masentuu kastroinnin jälkeen eikä syö, pakkoruoki sitä ja vie se uudestaan eläinlääkäriin. Varaudu siihen, että kanin ostohinta nelinkertaistuu ensimmäisellä eläinlääkärikäynnillä, joita teet pari vuodessa.

8. Kani arjessa
 

Kani nukkuu kanssasi päikkärit, syö kanssasi jos syöt hedelmää, herää vierestäsi aamulla, ellei se herätä sinua ennen herätyskelloa, koska sitä ei väsytä, nukkuu päälläsi laivassa koska sitä pelottaa ja täyttää kaikki paikat kaninkarvalla. Se vaatii rapsutuksia ystävällisesti tökkimällä, puremalla, kaivamalla ja viskomalla muut häiriötekijät maahan. Rakastat sitä koko sydämestäsi ja elät paniikin hetkiä kun mietit oletko varmasti laittanut oven kiinni lähtiessäsi, että kissat pysyvät poissa, vaikka olet kahteen kertaan palannut ovelta tarkistamaan asian. Kani tykkää kuitenkin eniten tädistäsi, joka syöttää sille niin paljon pähkinöitä kun se haluaa, ja muistisairas pappasi tunnistaa kanin kauemmin kuin poikaystäväsi, eli kani tekee sukulaisiin lähtemättömän vaikutuksen.

Muista antaa kanille mahdollisimman ruma nimi, kuten Palle-Julius Verneri Kolmas, ja väännä sitä tarpeen mukaan

Julius
Jule
Julspe
Juulspee
Julspertti
JulePule
JiiPee
Julmuri

JULIUSSS
PALLEJULIUSVERNERI!!!
JULIvitunUS!

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar