torsdag 27 november 2014

Nummer trettioåtta - På västfronten intet nytt

Viime viikonloppu meni Suomen puolella Julen kanssa. Teen yhden yön pikavisiitin vielä Tampereen suunnalle ennen joulua, lähinnä dumpatakseni J:n mummun huoleksi.

Edelliseen kouluaiheiseen postaukseen loppui oikeuslääketieteen kurssi ja rikosteknisen genetiikan (forensic genetics) kurssi alkoi. Viikko sitten keskiviikkona tulin kipeäksi, joten missasin Y-Kromosomia käsittelevän, labroihin valmistavan luennon, ja ensimmäinen labrapäiväkin meni aika koomassa flunssan takia. Onneksi asiat olivat ennestään tuttuja ja labraparini, Malmön Albaanityttö, neiti B,  oli ja on edelleen määräilevä ja kilpailuhenkinen, aka rasittava. Palataan taas lempiaiheeseeni, eli siihen miten vihaan opetuslabroja niiden ryhmätyöskentelyn ja turhanpäiväisen kilpailuhengen takia. 12 ryhmää jakaa saman liuospurkin niin neiti B:n täytyy saada se ensimmäisenä, tai edes toisena, ja siitä toisesta paikasta tapellaan. Vähemmästäkin menee hermot.

Tänään oli kuitenkin jännä päästä ihan oikeaan labraan, jossa ohjelmakoordinoijan tohtorikoulutettvat ja postdocit tekevät tutkimusta. Siellä oli pyrosekvensoija jota pääsimme pienryhmissä käyttämään.

Kuulin muuten juuri että SKL:ssä, statens kriminaltekniska laboratoriumissa, ei saa työskennellä jos ei ole ruotsin kansalainen. -.-

Suomen reissukin meni osittain flunssassa ja siitä parantuessa, onneksi lääke suostuttin antamaan maanantaina ja flunssa alkaa pikkuhiljaa olla kokonaan ohi. Perjantaina kävimme katsomassa Interstellarin, josta tykkäsin kovasti. Lauantai meni aikalailla koomassa ja sunnuntaina sosialiseerasin serkun ja kaverin kanssa, eli poistuin ihan junalla Tampereelle asti. Maanantaina olin sairaalassa ja R heitti illalla Turkuun laivalle. Tämä laivareissu mentiin ilmaislipuilla, ja saatiin hieno parivuoteellinen hytti, tosin ilman ikkunaa, mutta eipä tähän aikaan vuodesta mitään nääkkään.

Ennen kampaajaa
Laivaselfie linssiluteen kanssa

Muumit parantamassa.

Ulostautumisekuva

Volyymiripset !

J lempipaikalla sängyn ja tilkkupeiton ja tyynyn päällä. Innokkaana pääsemässä syliin.

Hirvee hirvi ja parsakaali ja peruna ja puolukkahillo. Oon ite niin huono tekemään ruokaa että lämmin ruoka ja peruna maistu superhyvälle ! Peruna on yks niistä ruuista mitä osaa arvostaa tauon jälkeen.
Jääkaapin tyhjäksisyöntiä megasalaattiannoksilla




Pidä sitä kättä alaspäin että se tippuu. eli dead fish

Paluulaiva



Parisänkyhifistely

Hmm..

HMMM...

Ei hitsinvitsi !!

Ihan pyllystä tällanen mitä sää tän mulle annoit


Tukholma tuntui taas kerran lämpimältä Turun ja Tampereen jälkeen, mikä oli vaan hyvä, koska olin ihan varma että jäädyn pystyyn matkalla Slussenille.

HELLO PRECIOUS!

Gracelle oli avattu VS-myymälä, jota kiersin varmaan tunnin. Mukaan tarttui nahkainen passikotelo jota oon himoinnut Arlandassa. ja nyt kun on uudenkarhea passi oli "hyvä syy" ostaa se. Ainiin, ja äidin nimpparirahat! Mieleni teki myös muovista pesupussia, joka olisi tarpeeksi iso jotta saisi kaikki matkapurkit samaan pussiin. Ne olivat myös läpinäkyviä, joka on lentämistä ajatellen huippuhyvä.

Aloitin sitten herkkulakon. Ja nyt syön naama irvistyksessä maustamatonta rahkaa ja banskua.


Tämän päivän päivällinen, vegopalloja, eli soijapullia pakkasesta mikrotettuna makaronin ja ketsupin kanssa. Ei ihan IG-matskua :D


Kati 8 v <3


Huomenna on jännä päivä, lähinnä eduskunnan äänestyksen takia. Koulua on vain iltapäivällä, ja R tulee myös iltapäivästä viikonlopuksi käymään. Oon lapsellisen innoissani sateenkaaren värisistä kynsistäni. hommasin puuttuvat värit ihan tätä tarkoitusta varten, megastatementtina, mutta nyt päälimmäisenä tunteena on lapsellinen innostus megavärikkäistä kynsistä :D

Labra-assarimme, Ross ameriikasta on ollut mulle kova pala ymmärtää, se kohteliaisuuden ja tyhjänjauhamisen määrä ja innostuineisuus. argh. Saimme tänään kuulla, että kaveri on tullut Ruotsiin suunnistuksen perässä. Senkertainen pienryhmä mille kaveri tätä asiaa valaisi, koostui pääasiallisesti kansainvälisistä oppilaista, Neiti B:tä lukuunottamatta. Ross A. selitti muille ihan juurta jaksain mitä se sellainen orienteering on. Mainitsin siinä sitten että kyllä meidän perheessäkin suunnistetaan, kaikki muut paitsi minä melkeinpä :D Jätin kuitenkin mainitsematta että ensimmäinen ulkomaanmatkani oli juurikin Ruotsiin O-ringeniin "koko suvun" voimin. R.A. kyseli seuraa ja sanoin että pyrintö. Kaveri jopa tiesi Tampereen pyrinnön ja luuli että koko suku on jotain megakisaajia :D yritin selventää, että Suomessa se on ihan harrastus monelle ja pyrinnöllä on niitä harrastusryhmiäkin. Jälkeenpäin ajatellen Tarpian Suunta olisi ehkä ollut oikeampi vastaus, mutta putaato puteito !

Nyt värikkäät sormet ristiin lakialoitteen puolesta, heteroliiton eksklusiivisuutta vastaan !

VS-pussissa oli sittenkin jotain Julellekin :D

Adjö.

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar