måndag 3 november 2014

Nummer trettiotre - Pubmat och motivationsproblem

Apua en enää tiedä mistä aloittaa, pitäisi ilmeisesti kirjoittaa useammin ettei tarvitsisi oksentaa kaikkea sekametelisoppana paperille, mutta nyt käy niin, sorge.

Viime viikon alussa oli projektitöiden esittelyt muille. Kuten olin aiemmin maininnut, minulla oli aiheena Åmselemurhat. Vaikealta tuntuva aihe muuttui ihan kohtuumielenkiintoiseksi, olin kuunnellut jonkun verran dokumentteja ja lukenut asiasta paljon luotettavista ja vähemmän luotettavista lähteistä. Harjoittelin myös esitelmääni sen verran hyvin, että se osuus meni kivasti ja olin tyytyväinen.



Julius på Julius
Koska taloyhtiössä on Eurosport ja Ruotsi on heppailun luvattu maa, näin myös  Helsingin maailmancupin koosteen, vaikken tänä vuonna päässytkään itse paikalle.


Tentti oli 31.10. enkä jostain syystä saanut millään aikaiseksi lukea siihen. Kävi niinkuin niin monta kertaa kandiopinnoissa, eli kun en löydä suoraa yhteyttä aiheen ja oman tulevaisuuteni välillä, en löydä motivaatiota. Kurssi, Forensic Science and Criminalistics oli periatteessa mielenkiintoinen, mutta asiat olivat niinsanotusti itsestäänselviä ja maalaisjärjellä ymmärrettäviä. Lisäksi hyvin vähän aiheista oli sellaisia, joita tulisin ikinä itse käyttämään, koska rikospaikkatutkinnan vaatimuksena lähes kaikissa maissa on poliisin ammatti ja erikoistumisopinnot. Lisäksi sormenjälkien vertailu ei nyt vaan kiinnosta yhtään niin paljon kun molekylääribiologia ja genetiikka.








Taidan joutua maksamaan tästä epämotivaatiosta joululomalla laiskottelun hinnan, koska en pidä ollenkaan todennäköisenä, että olisin läpäissyt tenttiä.

Mitäs muuta? Tentin jälkeen kävimme yksillä GH-nationissa, toisilla ja pubiruualla Östgöta-nationissa ja drinkeillä Östgötan baarin puolella. Yläkerrassa alkoi olla Halloweenbileet käynnissä, kun suuntasimme kotiin nukkumaan. Lauantaina nukuin pitkälle iltapäivään ja raahauduin neljäksi Cafe Linne:seen fikalle. Koska ruotsalainen ei ollut mukana, me ulkomaalaiset taisimme vähän hukata fikan merkityksen istumalla viisi tuntia kahvilassa. 
Halloweennaama

Halloweenkynnet


Sunnuntaina heräsin kuuden aikaan ja lähdin äitiä vastaan lentokentälle, se kun pääätti viettää synttärinsä Uppsalassa ! Ajankohta oli kyllä tosi sopiva, koska uuden kurssin ekoina päivinä ei tarvitse stressata. Söimme hotellissa aamupalan ja lähdimme pyörimään kaupungille odottamaan hotellihuoneen vapautumista. Iltapäivästä teimme molemmat tahoillamme välikuolemat ja viimeistelin kirjallisen raportin ennen illan pubiruokailua. Oon nyt siis viikonlopun aikana syönyt kahdesti pubihampparin kaljan kanssa :D


Turismisuunnittelu



Turismikalja
Kurssin ensimmäinen osa on Forensic medicine, eli diverse patologit pitävät luentoja ruumiinavauksista. Tänään katselimme kolme tuntia tylpän väkivallan uhreja, eläviä ja kuolleita sekä kaksi tuntia post-mortem-muutoksia mädäntymisen eri vaiheissa. Täytyy sanoa että lounas on maistunut joskus paremmaltakin. Parin viikon päästä alkaa genetiikan luennot ja täytyy sanoa, että kaiken ällörealismin jälkeen odotan niitä innolla !

Parin viikon kuvaoksennus


varkaus

Ripuliylläri, Jule pyyhkii sotkuisen peppunsa aina kivasti lakanoille

Erimielisyys


Lihansyöntiä erimielisyyden päätteeksi
Kanavien rouva

DIY-paahdin

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar