onsdag 18 mars 2015

Nummer femtioett: Allergisk för skolstress

Huomiseksi pitäisi olla kavereille näyttää esitelmä kevään projektista, päivitän siis blogia.
@muumikuvat , instagram
Eilen palautin sen esseen puuttuvan kolmasosan, reilu viikko on vielä aikaa sliipata ykstyiskohtia, ja toivottavasti saada ideoita kuvien ja taulukoiden laittoon esseehen, ne nimittäin puuttuvat kokonaan. Essee palautui 22-sivuisena (Ohje: 20-30 sivua) otsikolla Promising biomarkers as support for determination of cause of death by biochemical laboratory methods

Perjantaina kävimme ulkona syömässä ja kävin päivittämässä Tampereen baarituntemustani muutamassa kuppilassa, ja nyt vihdoin oli ikää jopa Teerenpeliin, vuxenpoäng!
Lauantaina käytiin Ikeassa ostamassa uudet runkopatjat, ja tietty kahteen kertaan koska ekalla kerralla ne oli väärän kokoiset :D, sänky oli 170cm leveä, mitä en mittauksesta huolimatta uskonut... No, onneksi Ikea vastaanottaa avattujakin paketteja.
Hammasleikkauspotilas, oltiin sisarhentovalkoisina perjantaina, onneksi nallen kanssa tuli uni.
kaaos
= Julen leikkipaikka



-10 cm. hups


Tein lihaa ! ja maustoin sen timjamilla ja kilolla valkosipulia, ehkä pitäisi käydä joku lihanmaustamiskurssi
Ikeasta kynttilöitä jee

J tykkäsi myös patjoista, muttei kumpikaan ymmärretty miks toiset nukkuu kun aurinko paistaa !


Sunnuntai meni kirjoittaessa ja tallilla, kun kävin katsomassa R:n valmennusta. Maanantaina, päivää ennen deadlinea istuin sitten kymmenen tuntia kirjoittamassa ja tiistaina olin innokkaana yliopiston kirjastolla myös kahdeksalta ja kirjoitin puoleen päivään, kunnes menin pakkaamaan jne. Kone lähti puoli kymmeneltä Pirkkalasta, kyydissä minä ja seitsemän ruotsalaista bisnesmiestä :D

Word vihjailee jotain, ilmeisesti uranvaihtoa.

Leikattiin J:n kynnet ennen kun lähdin, se on niin loukkaantunut ettei voi kattoo kameraan.


Arlandassa olin niin väsynyt, että maksoin 120 kruunua enemmän junasta kuin bussista, jotta olisin 20 minuuttia aikaisemmin perillä ja nukkumassa, enkä kyllä kadu, ainakaan vielä, tätä päätöstä. Minulla oli kaikista suurin matkalaukkuni, jotta sain kevätvaatteet tänne ja otan sitten talvivaatteita pääsiäiseksi mukaan. Pääsiäisen jälkeen otan myös Julen Ruotsiin, laivalla, joten sille reissulle en viitsi varata hirveästi kuljetettavaa, eli ennakoin =)




Tänään nukuin niin pitkään kun nukutti ja kävin aamupäivästä taas täyttämässä jääkaappia, jonka jälkeen jatkoin vielä nukkumista...

Nyt olisi sen esitelmän teon vuoro, mutta tavoitteena on onneksi vain saada se suunnilleen-valmiiksi, jolloin voin vähän harjoitella esittämistä.

Uppsalassa on kevät pidemmällä kuin Tampereella, yllättäen, ja allergiaoireet puhkesivat tosi kovina, täytyy talvitauon jälkeen alkaa taas syömään pillereitä, käyttämään suihkeita ja tippoja ja mitä näitä nyt on. Nenän kautta hengittämistä osaa arvostaa vasta kun ei pysty enää. hyi.


Olin paniikissa kun sain maistraatista kirjeen, mutta onneksi enemmän poistiivinen yllätys, jee, ulkomaanääni !



Olen miettinyt kasaavani yhteen postaukseen kulttuurieroja, lähinnä Suomen ja Ruotsin, mutta myös Suomen ja muiden maiden välillä, mutta en muista niitä kun en kijroita ylös. Tässä muutama, joka nyt tulee mieleen.

VESSAT: miesten ja naisten vessat ovat yhdessä, ja vessat ovat ns. oikeita huoneita, eli umpinaisia maahan asti, ei tarvitse kuunnella toisten lorotusta kun äänieristys on vähän parempi. Vessat eivät myöskään ole niin ällöttäviä kun voisi yhteisvessojen kuvitella olevan.

SANONNAT: Monille löytyy ruotsista vastaava, mutta esim KYLMÄ KAHVI KAUNISTAA, on jotain mitä kukaan muu ei tunnista, eikö se siis kaunista?? Oonko koko ikäni turhaan juonut ne kamalat kahvinlirut? MITÄ??!!

BUSSIKUSKIT: ne moikkaavat, ne ajavat kohtuullisen järkevästi, ne auttavat kun kysyy, ja kaiken huipuksi ne ODOTTAVAT JOS JUOKSET MYÖHÄSSÄ PYSÄKILLE !!

KIELIMUURI: sanat, jotka ovat samat suomeksi ja ruotsiksi, mutta tarkoittavat eriä eri kielillä, vähänniinkuin Viro/Suomi, hämmästyttävät. moni ruotsalainen sanoo terveihtiessään Hallå, Hallå, ja joka kerta meinaan toistaa tervehdykseni, ETKÖ SÄ KUULE MITÄ SANON? HALOO! sanoin HEI!

tällaisia sanoja on jonkin verran myös rikssvenska vs. Finlandssvenska, esim SEMLA. suomenruotsalaisen semla on sämpylä, sellainen minileipä mihin menee kinkkua ja juustoa jne. Näiden semla on laskiaispulla! Bulla taas on kanelbulle ja lussebulle. kamoon. mun semla on näille fralla = småfranska. voi video sanon ma.

Lentokenttää olen oppinut sanomaan flygfältiksi, mutta rikssvenskar sanovat flygplats, flygfält on ilmeisesti armeijan lentokenttä...

Näistä suomenruotsin ja riikinruotsin eroista voisi kirjoittaa kirjan, ja niin on tehtykin.

Ja nyt kutsuu powerpoint.
maksaa ja teetä, teetä ja maksaa?

intopiukassa


K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar