lördag 28 mars 2015

Nummer femtiofyra - 37,5%

Niin monta prosenttia on maisteriohjelmasta taitettu. Eilen oli Forensic Biology -kurssin viimeinen palautuspäivä, ja essee palautui huikeat viisi minuuttia ennen deadlinea, 23:54. Päätin puoli tuntia ennen alkaa vekslaamaan layouttia, ja kiirehän siinä tuli.


Ensimmäinen viikko kemiankurssia on myös takana, ja tuntuu jotenkin kotoisalta, vaikkakin vaikealta, opiskella taas kemiaa. Kemia on lähinnä epäorgaanista, räjähteiden ja tuhopolttojen analysointia ja sormenjälkien analysoinnin kemiaa, eli aivan uutta, vaikkakin tutuilla laitteilla, esim. massaspektrometreillä ja fotometrialla. Olen oppinut että näitä laitteita käyteään mikroskopiassa ja proteiini- ja lipidianalyysissä, ja nyt tulee opetella monta uutta käyttötarkoitusta.

Toisen vuoden opiskelijat ovat keväällä aloittaneet lopputyönsä, ja opettajamme kutsui ne, jotka tekevät labraosuutensa kemian laitoksella hänen ohjattavinaan, esittelemään työnsä meille.

Yksi tyttö vertailee elävien ja kuolleiden verien kemiaa, löytääkseen komponentin, jotka ruumiskoirat haistavat työssään. Yksi analysoi hiuksia erottaakseen ne kemiallisesti iän, sukupuolen, ja asuinpaikan (maan/maanosan) mukaan. Kemian laitoksella lopputyötään tekeviä oli yhteensä neljä.

Palatakseni terveydenhuolto-ongelmaani, keskiviikkona aamulla soitin uudestaan, ja taas hoitaja lupasi, että kätilö soittaa. Koko päivänä ei kuulunut mitään, joten koulun jälkeen soitin uudestaan, ja kun sain vastapuhelun hieman ennen neljää, hoitaja melkein huusi minulle kiukkuisena, että kätilö on viisi kertaa yrittänyt soittaa minulle, ja nyt hän soittaa kuudetta kertaa!

Sanoin etten ole saanut yhtään puhelua tänään, jolloin hoitaja sanoi, että kai ymmärrän puhelujen tulevan tuntemattomasta. Sanoin ymmärtäväni, mutta minulle ei ole kukaan soittanut tänään.

Hoitaja halusi tarkistaa puhelinnumeroni, ja puolivälissä numeroa hän alkoi sättiä minua siitä, että minulla on aivan liian pitkä puhelinnumero, ja miksi minulla on selllainen. Minulla on suominumero, joten luonnollisesti Ruotsissa numeron eteen laitetaan maasuunta +358. Olen ollut aika hämmästynyt siitä, ettei kukaan näytä tuntevan Suomen maakoodia Ruotsissa. Tiedättekö te Ruotsin maakoodin, +46?

No, ilmeisesti koko numero ei mahdu heidän näyttöönsä, vaan viimeinen numero jää pois. Minun teoriani on, että kun hoitaja sanoi "Jättävänsä lapun kätilölle" hän on myös siihen lappuun käsin kirjoittanut numeron, josta se viimeinen numero sitten jäi pois.

Yritin selittää, ettei minulle ole tullut puheluita, ja ihan oikeasti osaan vastata tuntemattomiin, sillä nytkin vastasin hänelle. Ilmeisesti hoitajalla oli ollut huono päivä, mutta harmitti kun se sitten iltapäivästä purkautui minuun, ja minun vääränlaiseen puhelinnumerooni. En todellakaan soittele sinne huvin vuoksi. Yritin taas pyytää lääkärin soittoaikaa kätilön soiton sijaan, mutta hoitaja ei suostunut muuttamaan olemassaolevaa suunnitelmaa.

Torstaina aamusta kätilö sitten soitti. Hän oli mukava, mutta kun sanoin pillereiden nimen, hän ilmoitti ettei voi kirjoittaa niitä, aivan niinkuin yritin hoitajalle selvittää. Pyysin kätilöltä lääkärin soittoaikaa, mutta kätilö sanoi, että minun pitäisi varata aika gynekologille, jota tietenkään tässä kyseisessä terveyskeskuksessa ei ole. Sanoin käyneeni jo yhdellä kätilöllä toisaalla, koska minulle sanottiin ettei tässä terveyskeskuksessa sellaista ole. Kätilö sanoikin juuri aloittaneensa työssään, ja onneksi toisen terveysaseman kätilö oli kirjoittanut tietoihini, että hänen mukaansa pelkkä resepti lääkäriltä riittää. Kätilö lupasi hoitaa asian, ja iltapäivällä sain hakea reseptin apteekista.
Makaroni tosiaan tuli korvista, vaihdoin sitten nuudeliin :D


...ja ketsupin sweet chiliin





1st signs of ageing. Aika surkeeta, mutta se oli alessa! (ja vuoden laatikossa)

Pillerit eivät myöhästyneet, joten mitään vahinkoa ei tapahtunut, paitsi halvimmankin rinnakkaisvalmisteen hinta oli kolminkertainen Suomeen verrattuna.No. loppu hyvin kaikki hyvin kuitenkin.

En saanut heti unta eilisen puolenyön stressin jälkeen, vaan valvoin melkein puoli kahteen. Herättyäni lähdin ensimmäistä kertaa ikuisuuteen lenkille, kun lämmintä sattui olemaan jopa seitsemän astetta, eikä satanut mitään.

Norjalainen sanoi, että Gamla Uppsalassa on kivat juoksureitit, joten menin katsomaan, ja hienot ne olivat, Gamla Uppsala on viikinkiaikainen paikka ulkoilureitteineen. Reitit ovat kohtuullisen tasaista maastoa, ja kaikenlaisia ulkoilijoita oli liikkeellä. Gamla Uppsalassa on myös kahvila, museo ja kirkko, ehdottomasti ihan turisteilunkin arvoinen paikka! Ainoa miinus on, että sinne kävelee melkein puoli tuntia, hölkäten tietty vähän nopeammin, mutta tässä rapakunnossa en jaksaisi enää hölkätä paikan päällä :D
Näyttääkö Englannin nummilla tältä myös? 


Tehdäänkö treenivaatteille yleensä jotain muuta kun kasataan sängylle?
K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar