tisdag 6 oktober 2015

Nummer åttiotvå - Höstfika och kaninöverdos

Lähdin keskiviikkona hieman pidemmäksi aikaa Suomeen. Bussi satamaan lähtee 17:45, ja koulua oli keskiviikkona vain kaksi tuntia, tietenkin kolmesta viiteen, ja olin jo ajatellut, että lähden vaikka torstaina aamulla, mutta norjalainen sai ylipuhuttua minut ottamaan laukut kouluun, eli myös Julen. Jule oli onneksi hiljaa luennon, joskus se saattaa saada kassissaan poistumisvimman, jolloin se kaivaa ja hyppii päin "kattoa". Emme siis paljastuneet tällä kertaa, kaverit tiesivät ja Afrikan prinssi kuuli myös kanista ennen luentoa. Onneksi se ei sanonut muille. Myös norjalaisella oli tavarat mukana, ja raahasimme kamppeitamme yhdessä bussissa. Laivamatka sujui rauhallisesti, vaikka julella oli viiden tunnin kassissaolon jälkeen kova kiire vessaan. Kani-parka.
Kävimme tiistaina kahvilla, koska moni oli lähdössä pois itsenäisen jakson ajaksi. Löin muuten pääni kahvilan vessan lavuaariin. Kauhee kuhmu.

Sain myös uuden opiskelijakortin ennen lähtöä, vanha oli voimassa vain syyskuun loppuun asti

Sc: Jule pakkaa

Laivan iltapala

Ensimmäinen Suomipäivä meni silti aika samalla kaavalla kuin edelliset, nukkuen. Perjantaina kävin lääkkeessä, jonka jälkeen näin nopeasti serkkua. Mahani oli viimeisen viikon järkyttävän kipeä eikä mikään pysynyt sisällä, että se siitä passiivisesta vaiheesta. Meinasin jo peruuttaa perjantain leffa-siipi-suunnitelmat, mutta siipihimossa menin kuitenkin. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis jne. Tulehtuneeseen mahaan kannattaa syödä rasvaista ja tulista ruokaa. Sunnuntaina onneksi helpotti, ja sain jopa R:n ylipuhuttua kanssani lenkille. Hölkkäsimme pimeässä (kompastuin joka juurakkoon ja kiveen, oon oikee eränkävijä) pyynikin latureitin. Sillä on pituutta vain kolme kilometriä, mutta harjun jatkuvat nousut ja laskut olivat rankkoja, ja ajattelin että kyllä Turku ja Uppsala on luksusta kun voi juosta tasaisella, ainiin, ja juoksumatto, on aina lyhyt matka suihkuun. Yksi kierros riitti sille illalle paremmin kuin hyvin.
j
Sc: Juleakaan ei naurata aamuherätykset




Sc: stoori





J parkkeerasi odottamaan R:ää
Miinus-viirus kahvi



Tänään pääsin jopa kirjastoon asti, ja löysin aika hyvät review-artikkelit mille pohjaan esseeni. Päätin että kaksi saa riittää, kun pituutta on vain minimissään viisi sivua. Essee pohjautuu tunnettuun myrkkyyn, ja toksikologian ja kemian lisäksi esseessä, ja varsinkin esitelmässä kerrotaan tunnetuista tapauksista joissa myrkkyä on käytetty. Kirjoitan Talliumista, alkuainemetallista jota on käytetty joukkomurhissa. Esimerkiksi 60-70-luvun psykopaatti Graham Young käytti mm. sitä myrkyttäessään perhettään ja työkavereitaan. Myös Saddam Hussein murhasi sillä vastustajiaan, joten ihan mielenkiintoisia keissejä siitä taitaa saada.






Olen innostunut snapchatista nyt, varmaankin sopivasti kun nuoret hylkäävät sen. Aiemmin käytin sitä lähettäessä Julen kuvia R:lle, joka valitti että puhelimesta loppuu muisti kun spammaan :D Olen koko viikon päivittänyt ahkerasti "My Storya" Julen kuvilla. Jos blogin jälkeen jää Julepula, snapchat-nimeni löytyy instagrammista.


2 kommentarer:

  1. Mihin satamaan se bussi menee? Ja mistä se lähtee? Ja meneekö bussi niin että sillä ehtii Helsinkiin vai Turkuun lähtevään laivaa? Oon ennenki kuullu tosta bussista, mutta en oo koskaan löytäny mitää tietoa siitä:D

    SvaraRadera
    Svar
    1. 17:45 lähtevä bussi menee stadsgårdenille Viking Linen terminaalille ja sillä ehtii hyvin Turkuun lähtevään laivaan. Helsingin laivaan lähtee aiempi bussi. Se lähtee Uppsalan rautatieasemalta, eri puolelta rataa kuin linjabussit, eli aseman Coopin puolelta, stationsgatanilta. Olisikohan pysäkki nro 6, se on mielestäni kätevin tapa mennä laukkujen kanssa satamaan :)

      Radera