tisdag 21 oktober 2014

Nummer trettio - Kaninbekymmer

Jule on melkein viikon aivastellut, ja lisäksi sen hengitys rohisee nuhasta. Kaneilla ei ole virusperäisiä flunssia niinkuin ihmisillä, vaan hengitysteissä jylläävät bakteerit. Kanejen tavallisin bakteeri, Pasteurella, on tosi ikävä tapaus. Se aiheuttaa monelaista haittaa, eikä parane koskaan, vaan puhkeaa esim. stressistä johtuen yllättäen aina uudestaan ja uudestaan vaikka sitä hoidetaan. Jule on reissannut paljon, joten stressiperäinen sairastuminen oli enemmän kuin mahdollista. Koska fiksuna googletin aiheesta paljon, tulin lopulta siihen lopputulokseen että Julen päivät on luetut ja tapoin kanini. Yhden unettoman yön jälkeen tein pikagoogletuksen Uppsalan lääkäreistä ja lähdimme J:n kanssa vastaanotolle.

Nk. laiskapaska

J:llä todettiin hengitystieinfektio, koska sieraimet olivat tulehtuneet ja hengitys tosiaan rohisi. Silmät ja muu olemus sensijaan oli kunnossa. Saimme Antibiootit kotiin ja lääkäri otti bakteeriviljelyn selvittääkseen mikä pöpö on kyseessä. Kyselin kovin huolestuneena Pasteurellasta, jolloin vastauksena oli, että vaikka se on yleisin, ovat kanit alttiita monille muillekin sairauksille, eivätkä näin lievät oireet viittaa siihen. Toivotaan että Jule paranee antibiootilla ja bakteeriviljely tuo hyviä uutisia pasteurellan kannalta.

Eilen pesin sitten vihdoin yli kuukauden pyykit. Pyykkituvassa sain onneksi ison osan pyykeistä kuivaksi kuivausrummuissa, mutta paljon täytyi kuitenkin tuoda huoneeseen kuivamaan



Yksi Jule kuivausrummusta.
En voi liikaa kehua tuota kuivausrumpua, kun se tekee lakanat ja muut tekstiilit ihanan karvattomiksi, ja karvaahan riitti !
Pidin ovea auki huoneeseeni, jotta ilmankosteus olisi vähän hellittänyt. Kissavanhus käytti tilaisuuden hyväksi ja tuli sänkyyn nukkumaan. Jule ei tykännyt knu joutui olemaan häkissä.

Jule on kyllä kekseliäs, kun mikä vain uusi asia voi kääntyä sen leikkipaikaksi.
Sängystä pääsi näppärästi kuivaustelineelle, josta suunniteltiin jo hyppyä häkkiin ennenkuin pääsin väliin.

 Pidän kuivaustelinettä sängyllä päivän, koska niin se vie vähiten tilaa. Jule pitää sitä majana.

Majassa roikkui ärsyttävä naru, ensimmäiset tuhot vuokraemännän omaisuudelle on nyt tehty.

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar