söndag 19 april 2015

Nummer femtionio - Ledig vecka

Esitelmän jälkeen alkoi vapaa viikko. Kaikilla ryhmillä on jossain kohtaa kurssia vapaata, ja meidän ryhmällä se oli heti labrojen aluksi, tai siis ennen niiden alkua.

Torstaina laiskottelin ja perjantaina olimme lounashamppareilla, josta jatkoimme kahville, jossa olimmekin sitten iltaan asti. Lauantaina teimme norjalaisen ja saksalaisen kanssa turistiretken Gävleen. Gävle on noin tunnin matkan päässä Uppsalasta pohjoiseen, ja otimme uuden pendeljunan, Upptågetin, joka oli edullisin ja joka pysähtyi jokaisella pikkuasemalla kaupunkien välissä. Hitaus ei ollut mikään ongelma, koska meillä ei ollut kiire minnekkään.  Saavuimme Gävleen aamupäivästä, ja käveimme jokirantaa ja vanhaa kaupunkia ympäri, kävimme vankilamuseossa, ja ihmettelimme villastad-kaupunginosaa ja paikallisen korkeakoulun, entisen kasarmin, kampusta. Päivä oli kaunis, vaikkei mikään erityisen lämmin, ja kaupunki mielettömän kaunis. Gävle ei kuulu Ruotsin mittapuulla mihinkään kulttuuripaikkoihin, vaikka se hakikin euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä viime vuonna.



Vankilamuseo

Linnan piha

Pressbyrånin kampanja, ilmaiset uutuusjätskit !

Kaupunki oli kuitenkin todella kaunis. Rakennukset olivat muutamaa hassua keskustan virastotaloa ja ostoskeskusta lukuunottamatta upeita vanhoja kivitaloja ja vanha kaupunki oli tunnelmallinen pienine asuttuine puutaloinen. Kahvittelimme päivällä vanhassa kaupungissa ja päivän lopuksi söimme joen varrella Linnan vieressä sijaitsevassa ravintolassa.Nyt voimme sanoa, että viikonloppuna tuli tehtyä jotain , olemme kiertäneet turisteina Ruotsissa ja olleet kaikenlisäksi kultturelleja! (Tiesittekö, että Suomella on kunniakonsulaatti Gävlessä, minä tiedän.)
Jokirantaa merelle päin

Tänään menimme västmansdalaan  brunssille ja istuimme rektorsparkissa ottamassa aurinkoa hetken aikaa, päivä oli lämmin, +17 astetta!

Ajattelin, että Julenkin on päästävä tänään ulkoilemaan. Rakensin sille aitapaloista ja nippusiteistä kuution, pienen mutta turvallisen, jossa vein sen pihalle ja luin itse vieressä kirjaa. Naapurin kissaa alkoi pian kiinnostaa Jule, mutta naapurit oli niin kivoja, että ne vei kissan sisälle, ja Jule pystyi ottamaan aurinkoa rauhassa. Pikkupoika keräsi sille oikein voikukanlehtiäkin.


kuutio

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar