tisdag 3 november 2015

Nummer åttioåtta - Spänning i hamnen

Viime viikolla alkoi tosiaan uusi kurssi. Tiistaina menimme pitkästä aikaa taas salille, jonka seurauksena kävelin loppuviikon "Kakat housussa"-tyylillä. Kurssin vetäjät ovat eläkeiän aikaa sitten ohittaneita proffia, joiden englanti on hieman ontuvaa, joten luennoilla saa tosissaan keskittyä ymmärtääkseen mitä puhutaan. Lisäksi yksi vetäjistä on erittäin itseriittoinen nuori saksalaisproffa, joka käy hermooni pahasti jo nyt. Seminaareihin valmistavat luennot ovat joko samana päivänä seminaarin kanssa, jolloin niistä ei ole yhtään apua ennakkotehtäviin, tai sitten niissä kerrotaan omasta tutkimuksesta josta on melkein yhtä vähän apua. Kirja ei analyysiosuudessa ole yhtään sen paremmin strukturoitu kuin toksikologiankaan osuudessa. Tästä tulee pitkä syksy.. Keskiviikkona lähdin J:n kanssa laivalla Suomeen, ja sitä ennen siivosin ja pyykkäsin vähän. Julesta tuoli sängyllä oli vähän outo, mutta istuttava.

"Jee salille"

"Jee, kouluun"

"Jee, puhtaita pyykkejä"

POIS

Skypehetki

Ruotsalainen hetki

Suomalainen hetki, oon ylionnellinen tästä löydöstä, koska ruotsalainen metwursti on pahaa.





Keskiviikkona lähdimme tosiaan bussilla kohti satamaa. Bussi pysähtyy cityterminaalissa eli Tukholman bussiasemalla ennen satamaa, sillä vuorot Uppsalasta ajetaan yhteistyössä Swebussin kanssa. Satamassa oli poikkeuksellisesti iso porukka tulossa bussiin. Oli lapsia ja vaunuja ja stressaantuneita äitejä. Heti kun bussi pysähtyi, äidit avasivat itse tavaratilan luukut ja alkoivat tunkemaan tavaraa sisään. Minua ärsytti, koska joutuisin kaivamaan matkalaukkuni jostain lastenvaunujen takaa. Kun kuski ehti paikalle, ja kaikkien tavarat olivat jo bussissa, sanoin, että mun laukku on jossain siellä takana. Kuski etsi ja etsi, ja totesi ettei muuten ole.

EI OLE?

Ehdotin, että se varmaan on jossain muussa tavaratilassa (sellaista ei ole) johon kuski sanoi, että joku on varmaan ottanut sen cityterminaalissa. Siis toisen laukun? toisen KIRKKAANVIHEÄN LAUKUN? tavaratilassa oli  vain kaksi laukkua Uppsalassa, joten ei nyt luulisi että sitä kukaan vahingossa ottaa. Kuski selitti, että ihmiset ovat stressaantuneita, niin ehkä joku voi. Se alkoi soittelemaan ilmeisesti muille kuskeille siinä toivossa että joku olisi cityterminaalissa ja näkisi onko laukku siellä. Bussiaseman infopiste oli suljettu siltä päivältä. Siinä seistessäni alkoi pikkuhiljaa todellisuus iskeä. Siis oikeasti viety? Ensimmäinen ajatus oli, että onneksi en ottanut uutta konettani mukaan, mutta koska minulla oli vain pieni käsilaukku, oli tablettini laukussa, selkeästi arvokkain tavara. Sitten aloin kelaamaan läpi muita tavaroita: Juoksulenkkarit, ei minkään arvoiset nyt, mutta uusien ostaminen maksaisi. Ja halloweenasukin on siellä. Ja julen vessa. Mihin Jule nyt pissaa? meenkö laivaan vai siirränkö matkaa? Apua.

Kuski sanoi ajavansa cityterminaaliin katsomaan, ja soittaa minulle sitten. Terminaalissa tajusin vihdoin että voi perkele näin kävi. Soitin R:lle hyvin hämmentyneen ja itkunsekaisen puhelun, vastaus oli luokkaa "voi perkele". Isä soitti, äänensävyni oli sama. Se sanoi, ettei kai kukaan tahallaan tollasta tee, kun matkalaukkujen sisältö on pääasiassa aina arvoton, varkaan näkökulmasta, että kyllä se on vahinko ja kaikki hoituu.

Hain lipun ja kuski soitti. Laukku löytyi, ja se laittaa sen taksiin. Kello oli 19:35 ja laiva lähtee kahdeksalta. Bussiasemalta satamaan on lyhyt matka, mutta tukholmassa se kestää helposti jopa 20 min. Menin sitten sataman vahdilta kysymään, että koska laivassa pitää viimeistään olla. Vahti oli suomalainen, vaihtoi kielen suomeksi, ja sanoi, että 10 vailla, jonka jälkeen pelivaraa on muutama minuutti. Vahti oli tosi mukava, ja sanoi vaan että pidän häntä ajan tasalla.

Varttia vailla taksisetä saapui juosten laukun kanssa terminaaliin. Halusi 250 kruunua käteistä. Ei ollut. No eurotkin kuulemma kävisivät. No ei ollut niitäkään, että kortilla täytyy maksaa. Taksisetä, jolla selvästikään ei ollut ollut mittari päällä, oli asiasta kiukkuinen, Se otti laukun mukaansa ja suunnisti taksille. Minä perässä. Kysyi paljonko minulla on käteistä. 70 kruunua löysin lompakostani, jolloin se otti ne ja veloitti loput kortilla. Aika hämärää, mutta minulla ei ollut tässä kohtaa neuvotteluaikaa. Maksoin ja vahti päästi minut sivuovesta takaisin terminaaliin, rauhoitteli ettei mitään kiirettä. Saavuin viimeisenä henkkaritarkastukseen laivavahdeille. Nekin olivat rentoja ja vitsalilivat, joten aloin pikkuhiljaa rauhoittua.

Hytti oli hiljainen ja sinne yltti wifi, joten kaikki hyvin. En vain saanut oikein unta kun kävin ilmeisesti vähän kierroksilla. Aamulla kaveri haki minut satamasta, ja kävimme aamupalalla Rostenilla. Ne muuttavat pois Turusta. Ei siellä kukaan näytä  viihtyvän. Paitsi J. J osti asunnon. Vuxenpoäng.


ekstrakarkki !

eväitä


Lauantaina oli halloween, ja serkun muutaama kaveri tuli kaupunkiin aloittelemaan. Sunnuntaina sain tädiltä kyydin helsinkiin lentoasemalle ja nyt pitäisi opiskella.

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar