söndag 29 november 2015

Nummer nittiotre - Första advent och extremt dålig timing

Ajatella, nyt on jo enismmäinen adventti. Tämä syksy on mennyt yllättävän nopeasti, ja vaikka ulkona ei näytä vielä vähääkään jouluiselta, niin ikkunoita koristavat ruotsalaisittain adventtitähdet.

Olen harmitellut kun en voi polttaa Ruotsissa kynttilöitä Julen takia (Ei ole mitään paikkaa mihin se ei pääsisi sytyttämään itseään tuleen). Eilen löysin kuitenkin IKEAsta mahtavan korvaajan, nimittäin pienet pattereilla toimivat ledvalot, ja siitä innostuneena siivosin eilen illalla huoneeni ja laitoin valot palamaan.

Glögi on matkaeväs illan adventti-ilotulitukseen


Loppuviikosta pesin pitkästä aikaa pyykkiä, ja googlettamisesta rohkaistuneena laitoin lakanoita, pyyhkeitä ja julen maton 95-asteiseen pesuun, vaikka 40 taisi olla suositus, ja hyvin kestivät ! Tosin päiväpeiton omenatahrat eivät lähteneet, vaikka kuinka yritin tahranpoistoaineellakin. Samoin Julen maton tahrat (Varmaankin myös omenaa) vain hieman vaalenivat..





Otsikon toiseen osaan, huonoon ajoitukseen. Keskiviikkona iltapäivällä oli seminaari, mutta olimme aamusta asti koulussa tekemässä erinäisiä tehtäviä. Puoli kahdentoista aikaan pöytämme ohitse kiisi securitaksen vahti ja kaksi poliisia. Hetkeä myöhemmin ne puhuivat radiopuhelimeen ja yksi työntekijä selitti kuinka "Joku oli juuri tässä" Sitten en juoksivat toiseen suuntaan. Vahteja oli ilmestynyt yksi lisää. Huhu alkoi kulkemaan, että Koulurakennuksessa on naamiomies. Kun luennon piti alkaa 12, laittoi pari luokkalaista viestiä: "Menettekö kuitenkin luennolle, vaikka koulun edessä on varmaan kymmenen poliisiautoa?"

Viimeistään nyt alkoi vähän jännittämään. Muut järkeilivät, että jos koulua ei evakuioda, ei valitöntä vaaraa ole, sitäpaitsi luentomme on labrakäytävässä, jonne pääsee ainoastaan koulun avaimella. Tosin se ei auttaisi jos naamiomiehellä olisi kortti.

Upsala nya tidningin nettisivuille päivittyi silloin, että poliisilla on koululla suuroperaatio käynnissä, ja että he jahtaavat naamiomiestä, mutta vaaraa oppilaille ei ole toistaiseksi havaittu. Puoli yhden aikaan tuli kuulutus, että tilanne on ohitse, joku oli naamari päässä keksinyt säikytellä opettajia.

Eilen illalla (yöllä) pihassa paukkui ja pari poliisiautoa tuli hakemaan jonkun. Kyllä on levotonta.

Nyt jatkan kirjoittamista. Tässä pari joulusiivouksen jälkeistä kuvaa.




Uudet windstopper-talvijuoksuhousut je

Julen hylly, isoissa laatikoissa on heinä ja kissanhiekka

Maaginen tilaihme-Billy. Tämän pakkaaminen on se kaikista raskain osa muutossa.



Ikeajälkkäri

Julea on häiritty.
K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar