(Lapsuuden inhokki hernekeitto ja vuohenjuusto) Kaikki muu menee pienissä määrissä silloin tällöin.
Ruotsissa asustaessani olen kuitenkin huomannut itsessäni toisenlaista nirsoilua. Se, että ruoka näyttää ja kuulostaa samalta kuin Suomessa, ei tarkoita että se maistuu samalta, ja ruuan eri (huonompi) maku on aina karvas pettymys, ja sitä pitää ehkä pahempana kuin se onkaan odottaessaan jotain aivan muuta. Annan pari käytännön esimerkkiä:
1. Ruotsalainen metwursti.
- Mautonta, onneksi pari viikkoa sitten löysn Kotivaran suomimetwurstin, jossa on vähän mausteitakin.
2. Ruotsalainen suolakurkku
- Koska täällä saltgurka on meidän vanhanajan suolakurkkua (ts. venäläinen suolakurkku), ei sitä makeaa etikkahommaa (joka kulkee nimellä smörgåsgurka) Ruotsalaiset syövät myös paljon saltgurkojansa, joten niitä on paljon, ja otan aina erehdyksessä sitä. ei siinä, maku on ihan ok, mutta kun ostan niitä, tekee mieleni juuri sitä toista.
3. Ruotsalainen punajuurisalaatti
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar