söndag 6 september 2015

Nummer sjuttiotre - Så började det igen

Ensimmäinen kouluviikko on ohi. Opetuspäiviä oli vain kaksi.Maanantaina oli kurssille ilmoittautuminen ja torstaina parin tunnin luento ja toinen kaksi tuntia tox discussionia. Discussion oli enemmänkin luento, johon meidän piti valmistautua kysymyksiin vastaamalla.

Tiistaina olimme tosiaan Tukholmassa, ja keskivikkona vastasin kysymyksiin ja olimme ruotsalaisella katselemassa hääkuvia ja syömässä lättyjä. Myös Islantilainen ja nyt puolivuotias vauva oli mukana. Vauva ei vielä ryömi, mutta on aika rauhallinen tapaus, eikä vierasta muita, ja toimi hyvin vähän kaikkkien sylissä (paitsi minun, en uskalla).

Torstaina ennen iltapäivän koulua kävin ensimmäistä kertaa sitten toukokuun lenkillä, tai lähinnä kävelemässä, ja illalla menimme elokuviin katsomaan komedian Trainwreck.

Torstain luento oli hieman ehkä sekava, ilmeisesti sen tarkoitus oli toimia introna tulevalle, mutta siinä oli vähän kaikkea. Keskustelu-luento oli puolestaan mielenkiintoinen, vaikka siinä oli aika vähän mitän uutta, sillä kandikurssit farmakologiassa, solubiologiassa, biokemiassa, mikrobiologiassa ja kasvibiologiassa, ovat yhdessä antaneet aika hyvän pohjan tulevalle, niin ainakin toivon. Suomen kandiohjelma on sitä ehkä kivempi kuin ruotsin vastavaat, että kursseja on paljon enemmän, vaikka ne ovatkin pistearvoltaan pienempiä, joten niissä tulee tutustuttua useampiiin eri aloihin.

Kuukausi aikaa vastata 36 myrkkykysymykseen, voisi varmaan repäistä ja aloittaa ajoissa, vai mitä?


Koska kaikki luennot on aiemmin (kaksi vuotta sitten) olleet ruotsiksi, ovat kaikki luentopaperit tähän mennessä olleet en salig blandning ruotsia ja englantia.


Tänään olimme Norjalaisen kanssa lounasaikaan salilla, ja juuri siihen aikaan päivästä siellä on lähes inhimillistä olla, kun ihmisiä on vähemmän.

Jule on ottanut viikon tosi rauhallisesti, eikä näytä olevan moksiskaan paluusta Ruotsiin.





Viikonloppuna kämppään tuli kaksi uutta kissaa. Donna ja Zorna ovat kaksi pientä tyttökissaa, joiden omistaja oli kuollut, ja kissat ovat vuokranantajalla sijoituksessa kunnes löytävät uuden kodin. Varsinkin Zorna on todella seurallinen tapaus, ja nopea. Koska kissat olivat pari viikkoa asunnossa ruumiin kanssa ilman ruokaa, ne ovat laihoja ja innokkaita tulemaan keittiöön kun laitan ruokaa. Varsinkin tänään kun avasin tonnikalapurkkia, avautuvan säilykkeen ääni houkutteli molemmat pikkukissat kyttäämään. Annoin Zornille pienen palan tonnikalaa, jonka seurauksena Tossekin kiinnostui. Tosse sai myös vähän, ja yritin antaa Donnallekin, mutta Zorn oli nopeampi, ja jätti käverinsa ilman. Kun olin menossa jo pois keittiöstä, bongasin Frejan oviaukosta odottamasta. Freja nukkuu yleensä päivät eikä liiku paikaltaan minnekään. Paitsi näköjään tonnikalan takia.


K

PS. uuden koneen akunkesto verrattuna edelliseen on aika luksusta, vaikkei se mikään ultrakone olekaan !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar