fredag 4 september 2015

Nummer sjuttiotvå - Analytisk Toxikologi

Ajattelin hieman avata tulevan syksyn kurssia, sen verran mitä olen siitä saanut selville.

Syksyllä meillä on siis vain yksi kurssi, arvoltaan 30 op, joka on jaettu kahteen moduuliin, joista molemmista on erikseen tentit. Ensimmäinen osa keskittyy toksikologian käsitteeseen, eri kemikaaleihin, näytteenottoon  ja farmakologiaan. Toinen osuus taas keskittyy analyysimetodeihin, eli on analyyttistä kemiaa.

Lokakuun lopussa loppuu ensimmäinen moduuli, jonka aikana lähiopetusta on 2-3 kertaa viikossa, painottuen seminaareihin ja case-based-keskusteluihin. Luentoja mukaan mahtuu muutama, samoin kuin 10 sivun essee valitsemastamme toksiinista.

Toksiini-määre on minusta hieman epäselvä, sillä se liittyy täysin annokseen. Vesikin on toksiini suurissa määrin ( vesimyrkytys) Tunnetut toksiinit ovat sellaisia, jotka ovat haitallisia hyvinkin pienissä määrin, kuten elohopea, arseniikki, syanidi tai talidomidi. Esseen kirjoittaminen kuulostaa mielenkiintoielta, pitää vain löytää joku itseä kiinnostava kemikaali, josta on tarpeeksi, muttei liikaa artikkeleita.
Talidomidilapsia
Arsenikkikuolema


Tämä syksy vaikuttaa taas kemiapainotteiselta, mutta alun biologia/farmakologia on myös erittäin mielenkiintoinen, joten vaikka meitä vanhemmat oppilaat ovat varoitelleet syksyn rankkuudesta ja valtavasta työn määrästä, odotan toistaiseksi mielenkiinnolla syksyä, ja sitä että aikataulutuksen saa tehdä itse, sillä siinä jos missä olen aika huono... :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar