tisdag 19 april 2016

Nummer 113 - Nagellacksnack

Olen ehkä aiemmin maininnut, kuinka minun kosmetiikkahamstraamiseni menee kausittain. Tietyn aikaa haluan kaikki maailman kivat ja jännät suihkusaippuat, sitten vartalovoiteet, sitten huulipunat jne. Jossain kohtaa R ilmoittaa, että taas menee vähän lujaa. Yritän sitten huonolla menestyksellä rajoittaa kyseisen tuotekategorian ostamista, mutta olen siinä aika epämotivoitunut, koska ajattelen, että sekin innostus loppuu kohta. Pari vuotta sitten se kategoria oli kynsilakat. Niitä kertyi valtava määrä niin, että heitin osan jo aikaa sitten pois, mutta vaikken ole niitä tietoisesti kerännyt enää vähään aikaan, aina välillä ostan jonkin lakan. Uusin lakkani on nudelakka, jonka sain kampaajaltani/kummitädiltäni kun kävin siellä edellisen kerran. Kun pyyhin äsken pölyt kynsilakkahyllystäni ja kävin lakat läpi, huomasin, että täydellisen nudelakan metsästykseni on kerännyt hyllyyn ison kasan nudelakkoja. Huvittavinta on, etten edes käytä nudelakkoja melkein ikinä.

Tosin kynteni ovat oikeastaan aina lakatut, koska lakka antaa kohtuullisen suojan hauraille kynsilleni, ja mahdollistaa edes inhimilliset lyhyet kynnet. Pitkistä ja kauniista kynsistä minun on turha haaveilla, ainakaan luonnollisista sellaisista (Tässä voisin palata kynsikoristeluhamstraukseeni sille ajalle, kun geelasin itse kynsiäni...)


Punaiset ja valkoiset. Kuten näkyy, kynsilakkoja on halpoja ja sitten vähän kalliimpia. Valitettavasti lakoista huomaa yleensä niiden hinnan, ja kaikista halvimmat kuivuvat SUPERHITAASTI ja kestävät tosi lyhyen aikaa kynnessä hyvinä, vaikka laittaisi kaikki maailman alus-ja päällyslakat.

Essie ja OPI ovat laadukkaimpia lakkojani, mutta tietysti myös hintavia. Opeja en hirveästi edes osta, muuta kuin miniversioina. Essien kestävyys ja suti ovat tosi hyviä, mutta monien vaaleiden sävyjen pigmentti on aika huono, sama juttu Opeissa.

Mavalan kynnenkovettaja on paras koskaan kokeilemani.

YSL:n lakkoja olen ostanut laivan taxfreen alesta. Niissä on hyvä levittyvyys ja kohtuullinen kestävyys ja pigmentti, ja tietysti ne tuovat kivaa ekstraa kauniilla pulloillaan. Päällyslakoissa luotan OPIin



Dependin ja KIKOn lakat ovat edullisten lakkojen helmiä. Dependeissä (pienin pullo kuvassa) on mieletön pigmentti, ja KIKOt ovat mielestäni kaikin puolin täydellisiä, haastavat ihan tosissaan OPIn ja Essien, ja hintaa on vain kymmenesosa (Italiassa siis, Ruotsissa joka on lähin KIKOjen jälleenmyyjä, ne olivat kai huimat 4 euroa pullo)




Lila lakka on KIKOn, ja oranssi Gina Tricotista, josta saa myös aika hyviä lakkoja, tosin niillä on jo keskivertolakan hintakin, noin 8 euroa muistaakseni. Valitettavasti en ole edelleenkään taiteellinen, ja lakka ei vain näytä ikinä hyvältä lähikuvissa.

Olen nyt panostanut hirveästi siihen, että tämä kämppä pysyisi edustuskelpoisena. Oli tosi kiva, kun viime viikonloppuna serkku tuli extempore yökylään, ja olimme juuri siivonneet, eikä yhtään hävettänyt tuoda sitä sottaiseen kämppään, päinvastoin ! (Toim huom. Kaikki ketkä ovat ikinä käyneet kotonani, tietävät että siisteys ei todellakaan kuulu vahvimpiin puoliini)

Tietysti myös tilapäiskämpässä asuminen, ja se, että ei oikein ole omia tavaroita, eikä niille harvoille omille ole oikeita paikkoja, tekee epäsiistin ihmisen siisteydestä vieläkin haastavampaa.


Esimerkiksi kaikki kuivatavarat ovat pöydällä purkkikasassa samoin kuin leivät. Myös iso osa keittiövälineistä on pöydällä. Ideaalitilanne olisi, että kaikki ylimääräinen olisi kaapeissa, eikä kahvin- ja teenkeitinrykelmää olisi viemässä tilaa, vaan niillä olisi säilytyspaikka, josta ne voisi nostaa käyttöä varten esille.


Ostin Hemtexistä viikonloppuna vahapinnoitteisen pöytäliinan, niihin luotin myös omassa kämpässä arkikäytössä, sillä pöytäliina suojaa puupöydän pintaa, ja vahaliina on helppo pyyhkiä, eikä sitä tarvitse vaihtaa joka ruokailun jälkeen (kyllä. porsastelen syödessä)

Julekuva vielä.
Hejsålängeeeeee
K

1 kommentar:

  1. Ha! Ja kan no ta emot dina nagellack/ möbler/kirppis juttur som du int ska ha☺ om du kommer på vappen kan vi alla strida om sakerna.

    SvaraRadera