fredag 1 april 2016

Nummer 108 - Åboveckoslut

Paljon on tapahtunut taas viime päivityksestä. Tauko venyi entisestään, kun huomasin ettei google enää automaattisesti varmuuskopioikaan kuviani pilveen. Tai google toimii, mutta puhelimeni ei.. Se alkaa vetelemään ilmeisesti viimeisiään, kun päivitykset eivät onnistu, puhelimeen vastaaminen onnistuu harvoin ja akku kuluu ennätysvauhtia (tänään kahdessa tunnissa on hävinnyt puolet, vaikken sitä ole edes käyttänyt kuin muutaman viestin verran)

No, muutaman päivän asiaa mietittyäni ja appeja poistaessa ja ladatessa ja päivittäessä tuloksetta, keksin vihdoin siirtää muistikortin puhelimesta tablettiin, josta ne nopeasti siirtyivätkin pilveen. Ei yhtään huvittaisi ostaa uutta puhelinta nyt, ehkä tuo vielä tekohengittäisi itsensä toimintaan...

Asiaan.

Pari viikkoa sitten tein roadtripin Turkuun. Lähdin töiden jälkeen perjantaina ja tulin sunnuntaina. Olin kaverillani J:llä ja tein muutaman työvuoron siinä samalla.

Perjantaina joimme vähän viiniä ja lauantaina olimme kultturelleja, käyden ars novan nukkekotinäyttelyssä (ja samalla tietysti kiersimme aboa vetuksenkin nopeasti, vaikka molemmat ovat siellä useasti käyneetkin.) Aboa vetus on hieno pala Turun historiaa, maan alla, jossa osa vanhaa Turkua on kaivettu auki, tosin infokyltit ovat lähinnä lapsille suunnattuja, joten siinä mielessä joka kerta jää sellainen kuva, ettei saa ihan kaikkea irti käynnistä. Vanha alttari tosin on esimerkiksi upea ja vaikuttava. Samoin esiin kaivetut kotieläinten luut.

Auringonnousu

Innokkaana töihin.
J oli käynyt työpaikkansa kanssa jonkinlaisella "salainen Turku" kierroksella, ja kun olimme Paninissa syömässä, se keksi näyttää meille osan kierroksestaan, nimittäin Pyhän Hengen Kappelin, joka sijaitsee Paninin vieressä, Casagranden talon (Linnankatu 3) alakerrassa. J kertoi, että kun talo oli rakennettu joitain vuosia sitten, alta löytyi vanhan Suomalaisen kirkon rauniot, Suomalainen krikko oli ilmeisesti suomenkieliselle rahvaalle, kun taas Tuomiokirkko rikkaille ruotsinkielisille. Arkkitehti Casagrande kunnosti raunioista upean kappelin, jossa voi pitää kirkonmenoja. Kirkkoon haudatut  kunnostuksessa löydetyt luurangot haudattiin uudestaan kappelin seinille holveihin, jotka lukittiin. Reunimmainen holvi on auki, ja sinne haudataan Casagranden pariskunta kun sen aika tulee. Hehän asuvat itse talon ylimmissä kerroksissa. Kappeli oli ennen auki, mutta Suomalaisittain siellä alkoivat pultsarit kusta nurkkiin (ja jopa alttarille!) sen jälkeen paikka laitettiin lukkoon, mutta ravintola Paninista saa sen aukioloaikoina avaimen, ja kuka vaan voi mennä ihmettelemään paikkaa. Suosittelen ehdottomasti jos liikutte sillä suunnalla, ettekä vielä ole käyneet !

Alttarikivi, jossa kirjoitusta, ja kaivauksissa löytyneitä heinäseipäitä seinäpaeeleina


haudat, vasemmanpuoleisin on se avonainen

Ristille on piikkilangasta taiteiltu Jeesus. Maassa kyltissä lukee Casagrande. Kysyin J:ltä, että onko tämä Casagranden tekemä. J totesi, että ei, se on Jeesus.

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar