torsdag 11 september 2014

Nummer fjorton - Norrland o Norrland !

Palatakseni lyhyesti lentomatkakriisiin:

Laitoin vaativaan sävyyn kirjoitetun viestin BravoFlylle, jossa sanoin, että rahat tulee palauttaa tilille jos näin ei ole jo tapahtunut. Vastausviesti tuli suomeksi, oli lähes yhtä sekava kuin lemmikin "mökkiä" koskeva viesti, mutta ymmärtääkseni sävy oli myönteinen. Eikä luottokortilla vielä näkynyt veloitusta, toivottavasti ei näykään.

Varasin lentoliput muutamaa euroa kalliimmalla Ticket.fistä tänään.

Otsikkoon

Keskiviikkona oli ainoastaan labroja iltapäivällä, joten sain nukkua vähän pidempään, vaikka kertasinkin labraprotokollaa ennen lähtöä. Kissavanhuksella oli ilmeisesti yksinäistä, se mourusi oven takana kunnes päästin sen sisään. Usean tunnin se jaksoi kehrätä sängyllä kunnes vuokranantajani tuli kotiin.


Jule oli tästä hyvin järkyttynyt ja paukutti jalkaa häkissä jatkuvasti (kävi välillä katsomassa onko kissa edelleen paikalla ja jatkoi taas) vaikka kissa ei noteerannut sitä mitenkään. Tässä kohtaa mentiin ojasta allikkoon, piti valita J:n paukutuksen ja oven takana mouruamisen väliltä. Toisaalta, söpö kissahan se on !

Lähdimme eilen koulun jälkeen Norrlands Nationille tekemään tehtäviä yhdessä ja sen jälkeen syömään nationin pubissa, Orvars Krogissa. Väkeä oli kuin pipoa, olihan pikkulauantai. Orvars on vain nationien jäsenille tarkoitettu, joten ensi töiksemme kävimme rekisteröitymässä. Kortti tulee ensi viikolla, ja se tarkoittaa, että opiskelijaedut ovat vihdoin käytössä ! Nationskort toimii nimittäin opiskelijakorttina, ja siinä on valmiiksi esim SJ:n tägi.



Oli kiva päästä viettämään uusien opiskelukavereiden kanssa ns. oikeaa vapaa-aikaa. Krog oli opiskelijaystävällinen hinnoiltaan, ja (paikallinen?) Falcon olutkin ihan juotavaa. (Otimme norjalaisen kanssa sitä koska kaikki muutkin ottivat, kova luotto kärpästeoriaan) Tosin halvalla ei saa hyvää pitää tietty paikkansa, hamppari sinänsä oli ihan hyvä, mutta "palvelua" ei voi kehua, sillä ravintola pyörii ns. vapaaehtoistyöllä. Nationin jäsenet ovat ruokapalkalla töissä, ja saavat samalla lisäpisteitä esim. asuntojonoihin. Viimeinen sai hampurilaisensa vasta kun me muut olimme syöneet, mutta saimme kaikki kuitenkin mahat täyteen, ja se taitaa kuitenkin olla pääasia.

Vaikka alkuilta oli kiva, oli kotiintulo karu paluu arkeen. Väsytti hirveästi ja pakkoluin seuraavan päivän seminaariartikkeleita pitkälle yöhön. Aamullakin heräsin lukemaan, eikä keskittymisestä meinannut tulla mitään.
Päivän avainsana oli kofeiini

Koulusta tultuani nukuin hetken ennen uutta luku-urakkaa, ja se sujuikin jo vähän paremmin, vaikka tällä kertaa Jule taisi tarvita seuraa sillä se nakersi joka ainoaa paperia minkä vain näki
Jättilevy uutta maraboun suklaata! Täällä on kaikkia jänniä makuja mitä Suomesta ei löydy :)

Hallittu kaaos ja Julen eväskattaus

Opiskelu on aina kivempaa kun joku osaa ottaa rennosti vieressä..
 Luku-urakan loppusuoraa.
Ja kun perseensä nostaa kuvaa ottamaan niin paikkansa menettää....

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar