måndag 8 september 2014

Nummer tolv - Finlandveckoslut 1

Saavuttuani aamupäivästä mökille minua väsytti hirveästi. Päätin kuitenkin olla tuhlaamatta lyhyttä Suomiaikaa nukkumiseen, ja menin koneelle hoitamaan asioita kelan ja OP:n sivuille.
Raderasin makens uppgifter, eli virallistin eron.

Serkku tuli vaatimaan minua seurakseen tallille. Lyhyen suostuttelun ja valituksen jälkeen lähdin. Kun R oli ratsastanut yhden hevosen, lähdimme Ideaparkkiin, jossa kävimme myös syömässä.


Tää on niinku tomaattikeittoa. Kuvaajan lahjat: heikot
Serkulla on ratsastuksenohjaajaopintoihin liittyen pakollinen kouluratsastuskilpailuista saatava suoritus, ja lupasin lähteä seuraksi Kangasalle kisoihin. Hain myös Kimin, äidin koiravanhuksen mukaan.


Lähdimme rekalla, jossa ei virallisesti ole kuin kaksi paikkaa, joten istuin keskikonsolin päällä matkan ajan, vähän jännitysfaktoria peliin. Serkku on myös niin lyhyt, ettei yllä polkimiin jos turvavyö on kiinni, joten tämä ei ollut se kaikkein liikenneturvallisin kombo.
hytissä on kamera, josta näkee hevosen koko matkan ajan, tämä tapaus otti rennosti.


Vaativimmassa luokassa oli vain kaksi lähtijää, mutta molemmat saivat kannustusruusukkeet kilpailun järjestäjältä.

Illalla kävimme viemässä koiran takaisin äidille ja syömässä kladdkakaa, sitä saa muuten "paistettu täällä tänään"-tiskistä kaikissa ruokakaupoissa Ruotsissa :D

Sunnuntaina kävin skannaamassa isän luona pari paperia ja metsästämässä karanneita lampaita takaisin aitaukseen. Lampaat olivat karanneet naapurin aidatulle pihalle kohdasta, jossa aita oli kaatunut, mutteivät raukat osanneet enää pois. Nostin Bätmänin aidan yli, ja yritin saada muut tulemaan bätmänin huutaessa. Ei onnistunut. Lopulta muut lampaat menivät rantaveden kautta takaisin aitaukseensa, mutta Bätmän ei tajunnut miten, joten se jäi seuraamaan meitä ja huutamaan surkeana muiden perään. Nostin sen taas, tällä kertaa aitaukseen muiden lampaiden kanssa. Isän mielestä opetan niille uusia kikkoja, vaikka eivät ne parissa viikossa mitään taida oppia ..

Bussi takaisin Turkuun lähti puoli seitsemältä sunnuntai-iltana, ja olin satamssa sopivasti juuri kun laivaannousu alkoi. Jule tutki taas hyttiä innoissaan, vaikka siinä oli lauanta-illan jäljiltä vaikka mitä tahroja matossa ja pullonkorkkeja sohvan alla. Siivoojilla oli ehkä tullut kiire.

Ovelta kuului ääniä

Tukholmassa oli aamulla sankka sumu. Laivan maihin saapumisesta kesti Centraletille reilu puoli tuntia. En löytänyt lipunostoautomaattia mistään,joten ostin lipun kännykällä. Onneksi ihmisiä oli paljon vähemmän kuin perjantaina, minun seistessä laiturilla pankkikortin ja -tunnusten kanssa näppäilemässä kännykkään ostotapahtumaa. Sitten vielä jännitin että kumpi tulee ensin, lippu vai tarkastaja. Lipulla nimittäin kestää n. 15 min tulla kännykkään. Lippu tuli ensin!

Valitsemani juna meni Arlandan kautta (en ollut suunnitellut) mutta selvitinpähän että matkaa Arlandasta Uppsalaan on vain noin 15 minuuttia. Rautatie Arlandaan on yksityinen, joten se maksaa enemmän, ja lippu tulee olla mukana , jotta pääsee asemalta lentokentälle. Ei voi siis huijata ja ostaa halvempaa matkaa Tukholmaan ja jäädä Arlandassa pois.

Kämpillä ehdin ottaa puolen tunnin pikapowernapit ennekuin menin kymmeneen kouluun. Tänään oli koulua viiteen, joten nyt väsyttää hieman.

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar