tisdag 16 september 2014

Nummer aderton - Officiellt svensk?

Tänään hain ja sain kaksi asiaa, jotka tulevat helpottamaan huomattavasti Ruotsissa asiointia.

1) Opiskelijakortti eli nationskort eli mecenatkort, rakkaalla lapsella on monta nimeä
Ruotsin systeemi on hassu, koska opiskelijakorttiin ei vaadita kuvaa, eli henkkarit ja opiskelijakortti pitää olla aina mukana.

Opiskelijakortin saatuani menin heti ostamaan opiskelijahintaisen bussikortin kuukaudeksi. En voi kyllä erityisen halvaksi sitä kehua kun hintaa kertyi 550 kruunua. Muistaakseni kuukausikortti Turussa oli suunnilleen 28 euroa..? Okei, tällä pääsee koko Upplandin lääniin, mutta jos sitä tarvitsee vain muutaman kilometrin matkalle niin tuntuu turhalta.. VAIKKA. nyt voin mennä Arlandaan R:ää vastaan ihan "ilmaiseksi" Jee?

Kämpille päästyäni minua odotti kirje Skatteverketistä:

Minun ikioma ruotsalainen henkilötunnukseni! Ja mitä tällä folkhemmetin (hah) virallisella numerosarjalla tein ensimmäiseksi? No hommasin etukortin viikkarille ! :D

Ah, mahdollisuuksia.

Olen viimeaikoina tuijottanut koneen ruutua siitä asti kun tulen koulusta noin yhteentoista asti illalla. Iltapäivällä en saa mitään tehtyä kun väsyttää ja nälättää ja kaikki ärsyttää (se perus olotila) Ja työt alkavat luonnistua vasta seitsemän aikoihin, ja sitten kahdeksan-puoli yhdeksän alkaa oikeasti tapahtua. Tänään päätin antaa koulutehtävien olla ja lähdin bussilla jumppaan puoli kuudeksi. Nyt kellon pitäisikin sitten olla niin paljon että energiaa kouluhommiin alkaa löytymään.. ehkä. Teoria täytyy testata.

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar