måndag 1 september 2014

Nummer sju - Första dagarna i Uppsala

Jäin pariksi päiväksi Uppsalaan, tiistaina oli rekisteröityminen ja keskiviikkona illalla lähdin laivalla takaisin Turkuun.

Asunnossa on kolme kissaa, ja täytyy myöntää että pelkään kissoja, sillä kokemukseni kissoista on lähinnä tallikissoista, jotka tulevat kyllä syliin ja haluavat rapsutuksia, mutta kun riittää tai lopettaa liian aikaisin, kynnet viuhuvat. Suhtauduin siis hieman epäilevästi uusiin kämppiksiini.

Vanhin kissa Sequila tuli tarkkailemaan aamiaishetkeäni.

Ujommat Tosse ja Freja tarkkailivat lattialta käsin.
Täällä on langaton netti, joka helpottaa koulunkäyntiä. Tosin Suomen TV:tä ei voinut katsoa koneelta käsin IP-osoitteen ollessa ulkomailla :/

Sequila-kissa osoittautui kovin seuralliseksi tapaukseksi, ja jutteli ja kehräsi myös huoneessani. Uskaltauduin jopa nostamaan sen sylissä rapusta sisälle sen karatessa kun olin lähdössä takaisin Suomeen! Ehkä kissapelko helpottaa tuon karvapallon ansiosta :)


Keskiviikkona lähdin superaikaisin rautatieasemalle, kun en yhtään osannut arvioida kauan matkana menee aikaa. Odottelinkin sitten joka paikassa melkein tunnin.. Tietääpähän ensi kerralla että uskaltaa lähteä aikaisemmin.

Juna Tukholmaan on nopea, vain 38 minuuttia, ja hintaakin kertyy nuortenlipulla vain 81 kruunua, joten matka sujui helposti. Tukholmassa Juna- ja Bussiasemat ovat samassa rakennuksessa, joten Yukholmassa nousin vain liukuportaat ylös ja olin Viking Linen tiskillä. Sieltä sain jo laivalippuni valmiiksi ja ostin bussilipun Vikingbussiin, joka lähti 18:35 suoraan satamaan. Odottelua tuli myös terminaalissa, ehkä uskallan ensi kerralla kokeilla myöhemmin lähtevää kaupungin bussia, siinä tietty pitää löytää pysäkit :D
Juna ei ollut mikään uudenkarhea, vaan vastasi Suomen sinisiä pikajunavaunuja, mutta eipä se haitannut. Huomasin myös ilokseni, että Ruotsissa lemmikit saavat päiväjunissa matkustaa ilmaiseksi! Suomi voisi ottaa tästä mallia.

K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar